Άρης Καλεί Μαμά 3D

14.03.2011
O 9χρονος Μάιλο τσακώνεται τόσο πολύ με την μαμά του που κάποια στιγμή εύχεται να εξαφανιστεί. Όταν όμως την απαγάγουν Αριανοί και η ευχή του γίνεται πραγματικότητα, συνειδητοποιεί πόσο την αγαπά και αποφασίζει να τη σώσει. Ανεβαίνει μαζί της στο διαστημόπλοιο και η περιπέτεια αρχίζει...

Δεν ξέρω τι είναι πιο ανησυχητικό: που ξοδεύονται εκατομμύρια δολάρια για να πειστούν τα πιτσιρίκια πως πρέπει να αγαπάνε τις μαμάδες τους ή που τον 9χρονο πρωταγωνιστή της ταινίας ενσαρκώνει ο 37χρονος Σεθ Γκριν. O Mάιλο είναι το ειδικό εφέ που πρωταγωνιστεί στην οικογενειακή κωμωδία της Disney, θέλοντας να σώσει τη μαμά του από τα νύχια των εξωγήινων. Φτάνει μέχρι τον Άρη για να διαπιστώσει ότι διοικείται από μέγαιρες Αρειανές και να καταλάβει πως μαμά είναι μόνο μία.

Το 3D είναι καλό, τα τοπία του Άρη εντυπωσιακά, αλλά τα πρόσωπα των ηθοποιών μοιάζουν με κέρινα ομοιώματα που το έχουν σκάσει από το μουσείο της Μαντάμ Τισό. Αφού η εμπορική και καλλιτεχνική ημι-αποτυχία των Polar Express και Beowolf δεν δίδαξε τίποτα στον -και εδώ παραγωγό- Ρόμπερτ Ζεμέκις, μάλλον θα συνεχίσουμε να βλέπουμε αυτή την περίεργη μίξη live action και κινουμένου σχεδίου για καιρό ακόμη.

To επιμύθιο στην προκειμένει περίπτωση είναι πως μαμά και διασκέδαση δεν μπαίνουν μαζί στην ίδια πρόταση αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι επιτρέπεται να την παρακούς. Γιατί, βέβαια, χρειάζεται να πάμε μέχρι το σινεμά για να το καταλάβουμε αυτό, είναι μια άλλη υπόθεση.

Φαίδρα Βόκαλη