Το Έτερον Ήμισυ

31.01.2011
Ποιά είναι η αληθινή ιστορία του Αδάμ και της Εύας; Τι ρόλο έπαιξε η Τούλα στη δημιουργία του κόσμου; Είναι αλήθεια ότι ο Θεός μάς έπλασε σε σετάκια των δύο τεμαχίων; Μέχρι πού μπορούμε να φτάσουμε για το άλλο μας μισό; Ο Φαίδων και η Βίκη δεν αναρωτήθηκαν ποτέ για όλα αυτά.

Ο Φαίδων και η Βίκυ, ζευγάρι ψυχαναλυτών που ειδικεύεται στη «θεραπεία γάμων», μένουν αποσβολωμένοι όταν η ηλικιωμένη θεία του πρώτου «καθαρίζει» εν ψυχρώ τον επί χρόνια σύζυγό της. Ξεκινώντας για την κηδεία, γνωρίζουν καθ’ οδόν ένα άλλο παντρεμένο ζεύγος, πληθωρικό στις εκδηλώσεις λατρείας και μίσους που τρέφει ο ένας για τον άλλον. Αυτό που μαθαίνουν ο Φαίδων και η Βίκυ στην πορεία είναι πως κληρονομούν από τους μακαρίτες το αχούρι που μένει το αλλοπρόσαλλο ζεύγος στα βόρεια προάστια, αχούρι για το οποίο ο Φαίδων θα κάνει τα πάντα προκειμένου να το αποκτήσει...

Σκηνές με εμπνευσμένο αλλά και σκηνές με χοντροκομμένο χιούμορ συνθέτουν τούτη την κωμωδία σχέσεων - σχόλιο πάνω στον θεσμό του γάμου, υπό τη σκηνοθεσία του Βαγγέλη Σεϊτανίδη, ο οποίος κρατάει σφιχτά το τέμπο της αφήγησης. Στα πλην, η υστερία στο ξεκίνημα της ταινίας και ο -αλά θεατρική επιθεώρηση- παράταιρος σουρεαλισμός των σκηνών που διαδραματίζονται, υποτίθεται, στον παράδεισο ανάμεσα στους πρωτόπλαστους. Στα συν, η ερμηνεία της Δάφνης Λαμπρόγιαννη, η οποία ξεχωρίζει με την εκφραστικότητα και τον συναισθηματισμό της από το καστ των γνωστών ηθοποιών.

Αντα Δαλιάκα

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ