Μαύρη κωμωδία "Ο Δρόμος"

22.04.2008
Ο Δρόμος είναι μια μαύρη κωμωδία όπου η δράση της συνδέεται από τη ροή των εικόνων, τη μουσική και τη θεατρικότητα. Η δράση ξεκινά μέσα από τα βιώματα των συντελεστών και καταλήγει στη σκηνή ως αντίδραση. Στηρίζεται σε εικόνες καθημερινής βίας και καταστροφής, με αποτέλεσμα κωμικοτραγικές καταστάσεις, και οπτικοακουστικό υλικό από διεθνή δελτία ειδήσεων...

«Έχω σαφή ανάμνηση της εμβρυακής μου ύπαρξης,
όπου καμιά φωνή, καμιά κίνηση
δεν μπορούσε να με γλιτώσει
απ’ το σκοτάδι και την αγωνία»

Σάμουελ Μπέκετ

Η παράσταση
Η παράσταση στηρίζεται σε οπτικοακουστικό υλικό. Συμμετέχουν επί σκηνής τρία άτομα, ο -1, ο χ², και ο αφηγητής. Πρόκειται για μαύρη κωμωδία όπου η δράση της συνδέεται από την ροή των εικόνων, τη μουσική και την θεατρικότητα. Η δράση ξεκινά μέσα από τα βιώματα των συντελεστών και καταλήγει στη σκηνή ως αντίδραση. Στηρίζεται σε εικόνες καθημερινής βίας και καταστροφής, με αποτέλεσμα κωμικοτραγικές καταστάσεις, και οπτικοακουστικό υλικό από διεθνή δελτία ειδήσεων.

Περίληψη του έργου
Δύο όντα με διαφορετική ψυχοσύνθεση, ανάγκες και προβληματισμούς, συναντιούνται τυχαία σε ένα καταφύγιο μετά από μια μεγάλη καταστροφή, κάτω από το άγρυπνο βλέμμα ενός υποβολέα- αφηγητή. Ο -1 και ο Χ² αναπτύσσουν σχέσεις εξάρτησης μεταξύ τους, προσπαθώντας ο ένας να ξεφύγει από την μνήμη και ο άλλος να ενδώσει σε αυτήν, πέφτουν σε κωμικοτραγικές καταστάσεις με αποτέλεσμα το .. μηδέν.

Η ομάδα
Η ομάδα BuZz Pr0DucTi0nS δημιουργήθηκε από τον ηθοποιό Φιλίππου Φίλιππο το 2003. Ξεκίνησε τις δραστηριότητες της εντάσσοντας στους κόλπους της ανεξάρτητους καλλιτέχνες από τον ευρύτερο χώρο του θεάτρου έχοντας ως σκοπό τον πειραματισμό και την καινοτομία. Δημιουργεί πρωτότυπες παραστάσεις, μέσα από ένα συνδυασμό εικόνας, κίνησης, μουσικής και εικαστικών στοιχείων

Η δουλειά της ομάδας BuZz Pr0DucTi0nS βασίζεται στη συνεργασία διαφόρων καλλιτεχνών ανάλογα με τις ανάγκες της κάθε παράστασης. Παρόλα αυτά κάποιες συνεργασίες έχουν συνεχιστεί και εξελιχθεί σε μακροχρόνια βάση.

Το όνομα BuZz προκύπτει από μια αφορμή συλλογικής κίνησης που προσδιορίζει στο να γίνεται «λόγος» για κάτι καινούργιο και κατ’ επέκταση αξιόλογο. Ο ήχος σμήνους εντόμων ή εντόμου, ο ήχος του όχλου ως αντίδραση σε κάτι κακό ή καλό.

Συντελεστές
ΚΕΙΜΕΝΟ-ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΦΙΛΙΠΠΟΥ
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΚΕΙΜΕΝΟΥ: BUZZ PRODUCTIONS
ΦΩΤΙΣΜΟΙ: ΜΙΧΑΛΗΣ ΜΠΟΥΡΗΣ
ΣΚΗΝΙΚΑ-ΚΟΣΤΟΥΜΙΑ: ΜΑΡΙΑ ΚΑΡΑΘΑΝΟΥ
ΜΟΥΣΙΚΗ: ΚΩΣΤΑΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΚΙΝΗΣΗΣ: BUZZ PRODUCTIONS
ΠΑΙΖΟΥΝ: ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΓΙΑΝΝΟΥ, ΜΑΡΙΟΣ ΜΕΤΤΗΣ, ΧΡΥΣΑΝΘΗ ΑΥΛΩΝΙΤΗ

ΣΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΤΟΥ ΚΕΙΜΕΝΟΥ
ΚΑΙ ΣΤΗ ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ ΣΥΝΕΒΑΛΕ ΟΛΗ Η ΟΜΑΔΑ

Πρεμιέρα: Παρασκευή 2 Μαΐου
Τελευταία παράσταση: 14 Μαΐου

ΘΕΑΤΡΟ ΤΟΥ ΝΟΤΟΥ - ΑΜΟΡΕ
Κεντρική Σκηνή - ΠΡΙΓΚΙΠΟΝΝΗΣΩΝ 10- ΠΟΛΥΓΩΝΟ ΑΘΗΝΑ
Τηλ.: 210 6468009 // Τρίτη, Τετάρτη, Παρασκευή, Σάββατο 9:15 μ.μ., Κυριακή 7 μ.μ.