Roots, Rock και Rebetiko στο Rodeo

10.05.2008
Μετά την επιτυχία που σημείωσε στο "Κύτταρo Live" η παράσταση "Roots Rock, Rebetiko" με τη Σωτηρία Λεονάρδου και τον Πάνο Φορτούνα, συνεχίζεται για ένα διήμερο, στις 9 & 10 Μαΐου, στο "Rodeo Live Club".
Τι: ΣΩΤΗΡΙΑ ΛΕΟΝΑΡΔΟΥ & ΠΑΝΟΣ ΦΟΡΤΟΥΝΑΣ στη μουσικοθεατρική παράσταση "ROOTS, ROCK, REBETIKO".
Πότε: Παρασκευή 9 και Σάββατο 10 Μαΐου
Πού: RODEO LIVE CLUB (Χέυδεν 34, Πλατεία Βικτωρίας)
Ώρα: 22:00 (Είσοδος 15 € με μπίρα)

Μετά την επιτυχία που σημείωσε στο "Κύτταρo Live" η παράσταση "Roots Rock, Rebetiko" με την Σωτηρία Λεονάρδου και τον Πάνο Φορτούνα, συν εχίζεται για ένα διήμερο, στις 9 & 10 Μαΐου, στο "Rodeo Live Club".

Η Σωτηρία Λεονάρδου είναι μια cult persona, που ισορροπεί ανάμεσα στο θέατρο και το τραγούδι, πολλά χρόνια. Η μουσικοθεατρική παράσταση "Roots, Rock, Rebetiko" που μας προτείνει σε συνεργασία με τον συνθέτη και τραγουδιστή Πάνο Φορτούνα, κρύβει μια έκπληξη.

Στο πρώτο μέρος, η Σωτηρία, με την εκπληκτική της ερμηνεία ζωντανεύει «Το βελούδινο υπόγειο της Γιώτας Γιάννα», ένα θεατρικό μονόλογο του Γιώργου Χρονά σε σκηνοθεσία Αντώνη Μποσκοΐτη.

Η ίδια η Σωτηρία επέλεξε τη Γιώτα Γιάννα, μια τραγουδίστρια που δεν έγινε ποτέ πρώτο όνομα, «για το φιλοσοφικό υπόβαθρο που κουβαλά καθώς το κείμενο έχει ανθρώπινα μηνύματα αλληλεγγύης και αγάπης, χωρίς να γίνεται μελό ή δακρύβρεχτο». Στο δεύτερο μέρος της παράστασης, η Σωτηρία μαζί με τον Πάνο, μας προσκαλούν σε ένα ταξίδι, από το Manhattan του Cohen στα Εξάρχεια του Νικόλα Άσιμου και από την Προύσα στην Ινδία, με σκωπτική rock-ethnic διάθεση και ηλεκτρικά ρεμπέτικα.

Μαζί τους μια νέα φωνή, η Ευδοκία Χρυσοβέργη και πέντε εξαιρετικοί μουσικοί.

Ο κύκλος των παραστάσεων "Roots, Rock, Rebetiko" (που ήδη παρουσιάστηκε με μεγάλη επιτυχία στο Κύτταρο Live), συνδυάζεται και με την παρουσίαση του νέου δίσκου του Πάνου και της Σωτηρίας, που ήταν αποτέλεσμα της συνεργασίας τους, με τίτλο «Παράξενος Κόσμος» και ο οποίος προέκυψε από την διασκευή στα ελληνικά του βραβευμένου με όσκαρ τραγουδιού του Bob Dylan "Things have changed".