Η Ελλάδα με τα μάτια του Fred Boissonnas

05.09.2002
Μια περίφημη έκθεση ασπρόμαυρων φωτογραφιών της εποχής 1903-1930, την οποία θα εγκαινιάσει το Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου ο Υπουργός Πολιτισμού, κ. Ευάγγελος Βενιζέλος, θα μαγέψει και κυριολεκτικά θα αιχμαλωτίσει τους Θεσσαλονικείς και τους επισκέπτες της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης.
&00 Μια περίφημη έκθεση ασπρόμαυρων φωτογραφιών της εποχής 1903-1930, την οποία θα εγκαινιάσει το Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου ο Υπουργός Πολιτισμού, κ. Ευάγγελος Βενιζέλος, θα μαγέψει και κυριολεκτικά θα αιχμαλωτίσει τους Θεσσαλονικείς και τους επισκέπτες της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης.

Πρόκειται για την έκθεση "Εικόνες της Ελλάδας" του Ελβετού καλλιτέχνη και φιλέλληνα του περασμένου αιώνα, Fred Boissonnas (1858-1946), την οποία οργανώνει το Τελλόγλειο Ίδρυμα σε συνεργασία με την ιστορική Ριζάρειο και την εταιρεία APEIRON.
Ανάμεσα στο μοναδικής ομορφιάς υλικό, στο οποίο απεικονίζεται μια άλλη Ελλάδα που χάθηκε, περιλαμβάνονται πολλές ανέκδοτες φωτογραφίες του Fred Boissonnas από τη Βόρειο Ελλάδα.

Στο Τελλόγλειο παράλληλα θα διατίθεται και το βιβλίο τέχνης "Εικόνες της Ελλάδας" που η κυκλοφορία του αποτέλεσε εκδοτικό γεγονός, καθώς και μια πλούσια σειρά αφισών υψηλής καλλιτεχνικής ποιότητας, οι οποίες ήδη έχουν αποκτήσει συλλεκτική αξία.
Η έκθεση του Fred Boissonnas εντάσσεται στο πλαίσιο της μεγάλης και επίσης σημαντικής έκθεσης του Τελλογλείου Ιδρύματος και της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης "Η Ελλάδα που αλλάζει. Τέχνη και Προσωπικότητες στον 20ο αιώνα".