Ο Δημήτρης Τσουμπλέκας στην Ιλεάνα Τούντα

03.09.2002
Τη Δευτέρα 7 Οκτωβρίου στα πλαίσια του Διεθνή Μήνα Φωτογραφίας εγκαινιάστηκε στην γκαλερί Ιλεάνα Τούντα CON/TEMPORARY, η έκθεση φωτογραφίας τού Δημήτρη Τσουμπλέκα. Η Μπάλα. Το Αρνί. Το Σπίτι. Ο Κήπος. Το Φάντασμα. Ο Σκύλος. Κάπως έτσι, με απλές λέξεις και αφαιρετικές εικόνες, στήθηκαν τα πρώτα μας αλφαβητάρια.
&00 Τη Δευτέρα 7 Οκτωβρίου στα πλαίσια του Διεθνή Μήνα Φωτογραφίας εγκαινιάστηκε στην γκαλερί Ιλεάνα Τούντα CON/TEMPORARY, η έκθεση φωτογραφίας τού Δημήτρη Τσουμπλέκα.
Η Μπάλα. Το Αρνί. Το Σπίτι. Ο Κήπος. Το Φάντασμα. Ο Σκύλος. Κάπως έτσι, με απλές λέξεις και αφαιρετικές εικόνες, στήθηκαν τα πρώτα μας αλφαβητάρια.
Με αφετηρία αυτή την ιδέα ο Δημήτρης Τσουμπλέκας επιστρέφει στο αγαπημένο του θέμα δηλ. τη μεταλλαγή τού αστικού περιβάλλοντος των προαστίων δημιουργώντας ένα αναγνωστικό τού τοπίου: δώδεκα φωτογραφίες τραβηγμένες σε ασπρόμαυρο φιλμ υποδεικνύουν την προσωπική του ανθρωπογεωγραφία. Η έκθεση συμπληρώνεται από ένα "χειροποίητο" βιβλίο σε αριθμημένα αντίτυπα, τυπωμένο εξ ολοκλήρου φωτογραφικά και από βίντεο.

Ο Τσουμπλέκας χρησιμοποιεί παλαιότερα κόντακτς, τα σκανάρει και στη συνέχεια τα επανεκτυπώνει φωτογραφικά. Με αυτό τον τρόπο πηγαινοέρχεται μεταξύ αναλογικής και ψηφιακής φωτογραφίας. Η σημασία αυτής της επιλογής δεν είναι τόσο τεχνική όσο ουσιαστική: δηλώνει την αντιστοιχία ανάμεσα σε αυτό που υπάρχει και σε αυτό που δεν υπάρχει πια, στην παλιά και νέα ενέργεια του τοπίου. Η διαδικασία αυτή θυμίζει τον τρόπο που κοιτάζουμε τα δεδομένα αντικείμενα της προσωπικής μας χωροταξίας καθώς εξελίσσονται -συχνά ύπουλα- σε τοπία μνήμης.

Eγκαίνια: Δευτέρα 7 Oκτωβρίου, ώρα 19:30 Διάρκεια: Δευτέρα 7 Oκτωβρίου έως Σάββατο 2 Nοεμβρίου 2002
Hμέρες και ώρες λειτουργίας: Tρίτη έως Παρασκευή 11:00-19:00,
Σάββατο 11:00-15:00