Digital Memories στη Γκαλερί Ζουμπουλάκη

18.01.2008
Η Αλίκη Κρικίδη, καλλιτέχνις που ζει και εργάζεται στο Λονδίνο, παρουσιάζει στη Γκαλερί Ζουμπουλάκη την έκθεση Digital Memories από τις 17 Ιανουαρίου ως τις 9 Φεβρουαρίου 2008.
Η Αλίκη Κρικίδη, καλλιτέχνις που ζει και εργάζεται στο Λονδίνο, παρουσιάζει στη Γκαλερί Ζουμπουλάκη την έκθεση Digital Memories από τις 17 Ιανουαρίου ως τις 9 Φεβρουαρίου 2008.

Η Αλίκη Κρικίδη ανακατασκευάζει ζωγραφικά σε μεγάλο μέγεθος και τρισδιάστατη μορφή μια πραγματικότητα ερμηνευμένη ξανά μέσα από τη φαντασία της, εμπνεόμενη από ασπρόμαυρες φωτογραφίες περιοδικών και εφημερίδων. Ανασύροντας τις εικόνες - αποσπάσματα της καθημερινότητας, που κανονικά θα προσπερνούσαμε σαν οικείες, μας προκαλεί να συνειδητοποιήσουμε την παραδοξότητά τους.

Η ίδια μιλώντας για το έργο της σημειώνει:
«Οι εικόνες μου δεν είναι πορτραίτα˙ είναι περισσότερο απεικονίσεις συναισθηματικών καταστάσεων, δημόσιων προσώπων επιλεγμένων για την ικανότητά τους να επικοινωνούν οπτικά, τη δύναμή τους να προκαλούν τη συμπάθεια, να σχολιάζουν με μια εικόνα μια στιγμιαία συναισθηματική εμπειρία. Οι εικόνες αυτές διαθέτουν ένα φευγαλέο χαρακτήρα και συνήθως αποκλείονται από την συνειδητή μας οπτική προσοχή. Επιμηκύνουν ή συρρικνώνουν την αντίληψη του παρόντος χρόνου και παράγουν μια κατά κάποιο τρόπο σωματική εμπειρία μετάβασης.»

Διάρκεια έκθεσης:
17 Ιανουαρίου - 9 Φεβρουαρίου 2008
Γκαλερί Ζουμπουλάκη, Πλ. Κολωνακίου 20

Ώρες λειτουργίας:
Τρ. - Παρ. 11.00 -14.00 και 18.00 - 21.00, Σάβ. 11.00 - 14.00, Κυριακή & Δευτέρα κλειστά.

Σύντομο βιογραφικό σημείωμα:
Η Αλίκη Κρικίδη γεννήθηκε στην Αθήνα το 1968. Το 1996 αποφοίτησε από την Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας. Έχει κάνει μια ατομική έκθεση στην Ελλάδα και έχει λάβει μέρος σεομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα και την Κύπρο, ενώ ακόμη έχει επιμεληθεί τα σκηνικά και τα κουστούμια για παραστάσεις θεάτρου και χορού. Το 2007 προτάθηκε για το Jerwood Prize artist Platform. Από το 1992 ζει και εργάζεται στο Λονδίνο, όπου βρίσκεται στην πορεία ολοκλήρωσης του μεταπτυχιακού της (MFA Fine Art) στο Goldsmiths College του University of London.