Άρωμα Καραϊβικής στο Ηalf Note με τους FAYA DUB

01.02.2008
FAYA DUB... Ισχυρό dub, με μπάσο που τσακίζει κόκαλα, πνευστά που καίνε, ηλεκτρικές κιθάρες που ανάβουν τα αίματα σε μελωδίες reggae και calypso που αγγίζουν την καρδιά, με ισχυρές δόσεις τζαζ, φανκ, ρυθμ εντ μπλουζ.
Τι: FAYA DUB - Reggae Jah Trip
Πού: Halfnote Jazz Club
Πότε: 1/2/2008 - 7/2/2008
Πληροφορίες - Κρατήσεις: Ticketnet.gr, τηλ.: 210 9213310
Σχετικό link: www.fayadub.com

Hot γαλλόφωνο γκρουπ της reggae που συνδυάζει σόουλ και τζαζ, βγαίνοντας καθαρά μέσα από το roots κίνημα της Καραϊβικής. Ισχυρό dub, με μπάσο που τσακίζει κόκαλα, πνευστά που καίνε, ηλεκτρικές κιθάρες που ανάβουν τα αίματα σε μελωδίες reggae και calypso που αγγίζουν την καρδιά, αναμεμιγμένες με ισχυρές δόσεις τζαζ, φανκ, ρυθμ εντ μπλουζ.

Η reggae των Faya Dub είναι μελωδική και γοητευτική, διατηρώντας όλη την ατόφια παράδοση, σε συνδυασμό με soul και ποικίλες world προεκτάσεις - πράγμα που τους κάνει να είναι ένα από τα πιο ιδιαίτερα και εκλεκτικά γκρουπ σε όλο τον πλανήτη - και σ’ αυτό το είδος.

Το αποτέλεσμα έχει στιγμές που, χωρίς να χάνεται η ρυθμική βάση, θυμίζει John Barry ή Jethro Tull, στέλνοντας τον ακροατή σε ένα ονειρικό φιλμ, ενώ ταυτόχρονα τον κρατάει «δεμένο» με τους κλασικούς ήχους και ρυθμούς της reggae.