Έλληνες φωτογράφοι στη FOTOARTE Brasilia

03.12.2007
Η έκθεση "Ηνωμένοι Φωτορεπόρτερ. Αυτοκίνητα 1944-1964’’, μια παραγωγή του Μουσείου Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης, παρουσιάζεται στο πλαίσιο του FOTO ARTE Brasilia έως τις 31 Δεκεμβρίου 2007 στο National Theater ? Athos Bulcao Gallery.
Η έκθεση "Ηνωμένοι Φωτορεπόρτερ. Αυτοκίνητα 1944-1964’’, μια παραγωγή του Μουσείου Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης, παρουσιάζεται στο πλαίσιο του FOTO ARTE Brasilia από τις 03 Δεκεμβρίου έως τις 31 Δεκεμβρίου 2007 στο National Theater - Athos Bulcao Gallery.

Οι 55 φωτογραφίες της έκθεσης, των Ευριπίδη Μάρτογλου, Δημήτρη Τριανταφύλλου, Δημήτρη Φλώρου, Δημήτρη Φωτεινόπουλου, προέρχονται από μέρος του αρχείου του πρακτορείου των Ηνωμένων Φωτορεπόρτερ, το οποίο ανήκει στον Νίκο Ε. Τόλη.

Πρόκειται για μία φωτογραφική διαδρομή της μεταπολεμικής Ελλάδας, με κυρίαρχο στοιχείο το αυτοκίνητο. Η Απελευθέρωση, τα Δεκεμβριανά, ο Εμφύλιος, οι πρώτες προσπάθειες για την αποκατάσταση του κατεστραμμένου από τον πόλεμο συγκοινωνιακού δικτύου της χώρας, καθώς και προσωπικότητες και αρχηγοί κρατών που κινούνται με αυτοκίνητα στους δρόμους της Αθήνας παρουσιάζονται στην έκθεση αυτή.

Η έκθεση παρουσιάστηκε αρχικά στο πλαίσιο της 19ης Διεθνούς Φωτογραφικής Συγκυρίας/PhB από τις 26 Απριλίου έως τις 26 Μαΐου 2007, την οποία διοργανώνει το Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης. Σύλληψη, σχεδιασμός και έρευνα έκθεσης: Νίκος Ε. Τόλης Επιμέλεια: Βαγγέλης Ιωακειμίδης, Νίκος Ε. Τόλης.

FOTOARTE Brasilia

"FOTO ARTE - Brasília: Πρωτεύουσα της Φωτογραφίας", ένα από τα πιο σημαντικά φεστιβάλ φωτογραφίας στη Βραζιλία, παρουσιάζει την 5η της έκδοση, από τον Σεπτέμβριο έως τον Δεκέμβριο του 2007. Από το 2003 αποτελεί μέλος του Festival of Light, της διοργάνωσης όπου συμμετέχουν τα πιο σημαντικά φεστιβάλ φωτογραφίας από όλο τον κόσμο.

Το FOTO ARTE ενώνει σε κάθε διοργάνωσή του εκατοντάδες καλλιτέχνες, κριτικούς, επιμελητές, φοιτητές και ανθρώπους που απλά τους ενδιαφέρει η φωτογραφία. Για λίγο περισσότερο από 3 μήνες η πόλη της Brasilia θα γίνει μια πραγματική ‘Μετρόπολη της φωτογραφίας’, καθώς στο μεγαλύτερο μέρος των χώρων θα παρουσιάζονται έργα τέχνης. (Το 2005, 350 χιλιάδες επισκέπτες επισκέφτηκαν περισσότερες από 70 εκθέσεις).

Πληροφορίες: www.fotoartebrasilia.com.br. National Theater - Athos Bulcao Gallery (Διεύθυνση: SCN Avenida N2 - Brasília DF, Βραζιλία, τηλ. +55 61 33256153).