Αφιέρωμα στον Θεόφιλο στην Τεχνόπολη

18.01.2002
Ενα αφιέρωμα στη ζωή και το έργο του "τσολιά ζωγράφου" Θεόφιλου Χατζημιχαήλ, παρουσιάζει η Τεχνόπολις του Δήμου Αθηναίων την Τετάρτη 30 Ιανουαρίου. Πρόκειται για μια οπτικοακουστική περιπλάνηση του διακεκριμένη συγγραφέα και σκηνοθέτη Νέστορα Μάτσα στα ζωγραφικά παραμύθια του μεγάλου λαϊκού καλλιτέχνη της Ρωμιοσύνης, όπου ο χρόνος χάνει την διάστασή του.
Ενα αφιέρωμα στη ζωή και το έργο του "τσολιά ζωγράφου" Θεόφιλου Χατζημιχαήλ, παρουσιάζει η Τεχνόπολις του Δήμου Αθηναίων την Τετάρτη 30 Ιανουαρίου.
Πρόκειται για μια οπτικοακουστική περιπλάνηση του διακεκριμένη συγγραφέα και σκηνοθέτη Νέστορα Μάτσα στα ζωγραφικά παραμύθια του μεγάλου λαϊκού καλλιτέχνη της Ρωμιοσύνης, όπου ο χρόνος χάνει την διάστασή του. Οι ήρωες που ζωγραφίζει, από το Μέγα Αλέξανδρο ως τον Παύλο Μελά συνεχίζουν το γενναίο οδοιπορικό τους στην ιστορία και την παράδοση του Γένους.
Εισήγηση με θέμα "Ο ζωγράφος της Ρωμιοσύνης" θα κάνει ο Αντιδήμαρχος Αθηναίων και Αντιπρόεδρος του Δ.Σ της Τεχνόπολης κ. Φώτης Παπαθανασίου, ενώ ο Νέστορας Μάτσας θα αναζητήσει τον δημιουργό μέσα από κείμενα και μαρτυρίες. Γνωστοί πρωταγωνιστές του θεάτρου θα ερμηνεύσουν κείμενα κορυφαίων λογοτεχνών για τον φουστανελά ζωγράφο.
Τέλος, θα προβληθεί η ταινία -ντοκιμαντέρ του Ν. Μάτσα "Ο Παράδεισος ενός ζωγράφου" που έχει γυριστεί στη Μυτιλήνη, το Βόλο, το Πήλιο, τη Σμύρνη και όπου έζησε και δημιούργησε το μοναδικό του έργο.