Ηρθε το τέλος για τις πιο διάσημες ''Γάτες'' του κόσμου

17.01.2002
To Cats το πιο επιτυχημένο μιούζικαλ του κόσμου, σταματά τις παραστάσεις του στο Λονδίνο, στην επέτειο των 21ων γενεθλίων του, όπως ανακοίνωσε ο παραγωγός Κάμερον Μάκιντος, διευκρινίζοντας ότι η τελευταία από τις 9000 παραστάσεις θα δοθεί στις 11 Μαΐου. "Θέλουμε οι Γάτες να τελειώσουν ενώ το τρίχωμά τους είναι ακόμα γυαλιστερό", είπε χαρακτηριστικά ο ίδιος.
&00 To Cats το πιο επιτυχημένο μιούζικαλ του κόσμου, σταματά τις παραστάσεις του στο Λονδίνο, στην επέτειο των 21ων γενεθλίων του, όπως ανακοίνωσε ο παραγωγός Κάμερον Μάκιντος, διευκρινίζοντας ότι η τελευταία από τις 9000 παραστάσεις θα δοθεί στις 11 Μαΐου. "Θέλουμε οι Γάτες να τελειώσουν ενώ το τρίχωμά τους είναι ακόμα γυαλιστερό", είπε χαρακτηριστικά ο ίδιος.
Το "Cats" του Αντριου Λόιντ Γουέμπερ, κατέκτησε το Μπρόντγουεϊ στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού και άνοιξε το δρόμο της παγκόσμιας θεατρικής σκηνής και σε άλλα βρετανικά μιούζικαλ, όπως το "Les Miserables", το "Phantom of the Opera" και το "Miss Saigon". Μόνο στο Λονδίνο το παρακολούθησαν οκτώ εκατομμύρια άνθρωποι-συνολικά 50 εκατομμύρια σε όλον τον κόσμο και οι εισπράξεις του φτάνουν τα δύο δισεκατομμύρια δολάρια.
Χαρακτηριστικό της επιτυχίας του είναι ότι μεταφράστηκε και παίχτηκε σε 11 γλώσσες. Το μιούζικαλ είναι βασισμένο στο έργο του Τ.Σ. Ελιοτ "Οld Possum's Book of Practical Cats". Το τραγούδι του, το "Memory" έγινε παγκόσμια επιτυχία από την Ιλέιν Πέιτζ και παίχτηκε συνολικά 53.000 ώρες στα βρετανικά ραδιόφωνα και τηλεοράσεις.
Σήμερα, 21 χρόνια μετά την πρεμιέρα του το 1981, το "Cats" σταματάει "χτυπημένο" και αυτό όπως πολλές παραστάσεις στο Λονδίνο από τη δραματική μείωση των τουριστών εξαιτίας των τρομοκρατικών επιθέσεων της 11ης Σεπτεμβρίου.