31 χώρες σε ένα φωτογραφικό γευστικό ταξίδι

25.06.2007
Ένα ταξίδι στον κόσμο μέσω του φαγητού είναι το 9ο Διεθνές Φεστιβάλ καλλιτεχνικής φωτογραφίας, που διοργανώνει η Ελληνική Φωτογραφική Εταιρεία, με θέμα το «φαγητό».

Με εικόνες 241 φωτογράφων από 37 χώρες, ξεκίνησε φέτος το 9ο Φεστιβάλ Καλλιτεχνικής Φωτογραφίας που διοργανώνει η Ελληνική Φωτογραφική Εταιρεία στην Αθήνα.

Οι συμμετοχές ξεπέρασαν κάθε προσδοκία, δίνοντας τη δυνατότητα στο αθηναϊκό κοινό να ταξιδέψει φωτογραφικά σχεδόν σε κάθε γωνιά της γης. Φωτογράφοι από χώρες όπως Αργεντινή, Αυστραλία, Αυστρία, Βέλγιο, Βουλγαρία, Γαλλία, Γερμανία, Δανία, Ελλάδα, Η.Π.Α., Ινδία, Ιράν, Ισπανία, Ισραήλ, Ιταλία, Κίνα, Κροατία, Κύπρος, Λουξεμβούργο, Μαλαισία, Μεγάλη Βρετανία, Μπαγκλαντές, Νέα Ζηλανδία, Νότιος Αφρική, Ολλανδία, Ομάν, Ουγγαρία, Ουκρανία, Π.Γ.Δ.Μ., Ρουμανία, Σερβία, Σλοβακία, Σλοβενία, Σουηδία, Τουρκία, Φιλανδία και Χιλή, προσεγγίζουν φωτογραφικά τη φετινή θεματική ενότητα του Φεστιβάλ που είναι το «Φαγητό».

Στον εκθεσιακό χώρο της Ε.Φ.Ε. οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να δουν το φωτογραφικό φακό να αιχμαλωτίζει άλλοτε την ιεροτελεστία της παρασκευής του φαγητού, αλλά και τη γοητεία της προσμονής του.

Το φαγητό γίνεται εικαστικός καμβάς μέσω των still life φωτογραφιών, ενώ άλλες φορές η καλλιεργήσιμη γη γίνεται η αφορμή του φωτογραφικού κλικ. Χρώμα, φως, δράση, ένταση και προσφορά, αποτυπώνονται όλα μέσα σε έναν από τους πιο σημαντικούς τομείς του ανθρώπου -και όχι μόνο- για την εξέλιξή του, το φαγητό.

Την επιμέλεια της έκθεσης είχε ο Αριστείδης Κοντογεώργης Επίκουρος Καθηγητής Φωτογραφίας στο Τ.Ε.Ι. Αθήνας και Πρόεδρος της Ελληνικής Φωτογραφικής Εταιρείας.

Διάρκεια έκθεσης: Έως 29/6/07
Ελληνική Φωτ/κη Εταιρεία
Τήνου 14Α και Πατησίων, Κυψέλη
Ώρες λειτουργίας: Δ-Π. 18.30 - 21.30
URL: www.efephoto.gr
Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

Στο πλαίσιο του 9ου Φεστιβάλ συμμετέχουν επίσης και οι διακεκριμένες φωτογραφίες από τον 1ο Διεθνή Διαγωνισμό Ψηφιακής Φωτογραφίας που διοργάνωσε η Ε.Φ.Ε. σε συνεργασία με τη F.I.A.P. (την Παγκόσμια Ομοσπονδία Καλλιτεχνικής Φωτογραφίας).