Μια απολαυστική Mύγα στο Αν club

05.11.2001
Στη μνήμη του πρόσφατα χαμένου συγγραφέα, Βασίλη Ζιώγα, η θεατρική ομάδα "Παράβαση" ανεβάζει ένα από τα σημαντικότερα μονόπρακτά του, την "Κωμωδία της Μύγας". Πρόκειται για ένα έργο που προσπαθεί να ανιχνεύσει τις ρίζες μιας σχέσης μέσα από τις τεχνικές της επιστημονικής φαντασίας, του μαύρου χιούμορ και της ψυχανάλυσης.
Στη μνήμη του πρόσφατα χαμένου συγγραφέα, Βασίλη Ζιώγα, η θεατρική ομάδα "Παράβαση" ανεβάζει ένα από τα σημαντικότερα μονόπρακτά του, την "Κωμωδία της Μύγας".
Πρόκειται για ένα έργο που προσπαθεί να ανιχνεύσει τις ρίζες μιας σχέσης μέσα από τις τεχνικές της επιστημονικής φαντασίας, του μαύρου χιούμορ και της ψυχανάλυσης.

Στην Κωμωδία της Μύγας όλα ανατρέπονται και όλα είναι εκεί. Ο συγγραφέας αφηγείται το ασυνήθιστο, το περίεργο. Πίσω από μια φαινομενικά ρεαλιστική ιστορία μας μεταφέρει στη σκηνή συγκρούσεις που ισορροπούν ανάμεσα στο κωμικό και το δραματικό στοιχείο. Καταγράφει τη φυσική αταξία των "ψυχών" του έργου, που γίνονται λεία της φαντασίας, του υπέρτατου καθήκοντος και ψάχνουν μια φλέβα διαφυγής προς το δράμα, την κωμωδία, τον παραλογισμό.

Η παράσταση που είχε παιχτεί και πέρυσι στην Πειραματική Σκηνή του Εθνικού Θεάτρου, ανεβαίνει φέτος στο Αν club των Εξαρχείων, ένα νεανικό και μουσικό χώρο που φέτος ανοίγει την πόρτα του σε θεατρικά δρώμενα.

Σκηνοθεσία:Θεόδωρος Κυριάκος
Σκηνικά: Αναστασία Γιάννου
Κοστούμια: Αναστασία Γιάννου
Χορογραφία: Σοφία Καραγιάννη
Φωτισμοί: Μιχάλης Μπούρης
Παίζουν: Χ. Αγγέλου, Δ. Γρηγορίου, Μ. Σαμαράκη, Γ. Ζωγράφου

Πρεμιέρα: Δευτέρα 5 Νοεμβρίου 2001
Παραστάσεις: Δευτέρα-Τρίτη 21.30