Οctoberfest: Oταν η μπύρα γιορτάζει

02.11.2001
To Οctoberfest στην Αγία Παρασκευή προσκαλεί τους φίλους της μπύρας στην επίσημη γιορτή της. Το Oktoberfest συνδέεται με το μεγαλύτερο φεστιβάλ μπύρας στον κόσμο, που λαμβάνει χώρα κάθε χρόνο στην Γερμανία, όπου καταναλώνονται κατά μέσον όρο πάνω από έξι εκατομμύρια ξανθιάς μπύρας Μονάχου.
To Οctoberfest στην Αγία Παρασκευή προσκαλεί τους φίλους της μπύρας στην επίσημη γιορτή της. Το Octoberfest συνδέεται με το μεγαλύτερο φεστιβάλ μπύρας στον κόσμο, που λαμβάνει χώρα κάθε χρόνο στην Γερμανία, όπου καταναλώνονται κατά μέσον όρο πάνω από έξι εκατομμύρια ξανθιάς μπύρας Μονάχου.

Συνεχίζοντας, λοιπόν, την παράδοση του κεφιού, το Octoberfest της Αθήνας διοργανώνει το δικό του φεστιβάλ μπύρας κάθε χρόνο τον Οκτώβριο. Μπορείτε, όμως, να το επισκεφτείτε και οποιαδήποτε άλλη περίοδο, αρκεί να έχετε διάθεση να παρασυρθείτε από την ποικιλία της γερμανικής, και όχι μόνο, μπύρας που προσφέρει. Μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα σε ξανθές, weisse, φρουτώδεις, ale, μοναστηριακές ή special, ενώ must αποτελεί η πυρόξανθη μπύρα Fest, η αυθεντική του Μονάχου.

Η σωστή μπύρα όμως πρέπει να συνοδεύεται και από το κατάλληλο φαγητό. Ξεκινήστε επιλέγοντας γαρίδες σαγανάκι με πιπεράτη φέτα και τσίπουρο, αλλά προσέξτε μη μεθύσετε! Συνεχίστε με σούπα γκούλας ή φιλέτο πάπιας με πουρέ κολοκύθας και αχλάδι σωτέ. Αν, πάλι, είστε λιτοδίαιτοι μπορείτε να επιλέξετε πιάτα από το μενού της υγιεινής διατροφής. Για επιδόρπιο, προτιμήστε το παραδοσιακό στρούντελ μήλου με σάλτσα μαυροδάφνης.

Και όλα αυτά, μέσα σε ένα ευχάριστο και ζεστό περιβάλλον, όπου κυριαρχούν η πέτρα, το γυαλί και το ξύλο σε γήινους τόνους. Δηλώστε κι εσείς συμμετοχή στο φεστιβάλ μπύρας στο Octoberfest και δε θα μείνετε δυσαρεστημένοι.

Octoberfest: Αγίου Ιωάννου 82, Αγία Παρασκευή
Τηλέφωνο:6082999
Ανοιχτό: Καθημερινά από 12.00 έως 2.00 πμ
Τιμή κατ' 'ατομο: Με ή χωρίς τις μπύρες που θα πιείτε;