Εργα του Picasso στην Κολωνία

02.11.2001
Το Μουσείο της Κολωνίας άνοιξε τις πύλες του φιλοξενώντας 256 έργα του Πάμπλο Πικάσσο. Σύμφωνα με το BBC, τα έργα προέρχονται από μία συλλογή που δημιουργήθηκε από έναν από τους μεγαλύτερους συλλέκτες στον κόσμο, τον Peter Ludwig. Εδώ και μισό αιώνα, ο Peter Ludwig και η γυναίκα, συνέλεγαν έργα του διάσημου ζωγράφου.
Το Μουσείο της Κολωνίας άνοιξε τις πύλες του φιλοξενώντας 256 έργα του Πάμπλο Πικάσσο. Σύμφωνα με το BBC, τα έργα προέρχονται από μία συλλογή που δημιουργήθηκε από έναν από τους μεγαλύτερους συλλέκτες στον κόσμο, τον Peter Ludwig.
Χαρακτηριστικό είναι ότι εδώ και μισό αιώνα, ο Peter Ludwig και η γυναίκα του, συνέλεγαν έργα του διάσημου ζωγράφου.
Ετσι σήμερα, η έκθεση του Ludwig Museum (που τελεί υπό ανακαίνιση αυτήν την εποχή) φιλοξενεί έργα από ολόκληρη την καριέρα του Ισπανού καλλιτέχνη και περιλαμβάνει το έργο "Woman with an Artichoke" (H γυναίκα με την αγκινάρα) και το γλυπτό Dora Mar.
O Peter Ludwig, o οποίος έγινε πλούσιος ως βιομήχανος σοκολάτας, πέθανε το 1996 και δώρισε 90 έργα του Πικάσσο στη πόλη της Κολωνίας, ενώ η γυναίκα του πρόσφατα προσέφερε ακόμα 774 έργα του σπουδαίου ζωγράφου. Πολλά, επίσης, από τα χιλιάδες έργα του ζεύγους Ludwig έχουν ήδη εκτεθεί σε μουσεία σε όλο τον κόσμο.