Ποιος ''σηκώνει το τηλέφωνο'' στο Θέατρο Αθηνών;

11.10.2001
Η κωμωδία του Κεν Λούντβιχ, "Κάποιος να σηκώνει το τηλέφωνο", ανεβαίνει στο Θέατρο Αθηνών, σε σκηνοθεσία Γιάννη Ιορδανίδη. Η Σάρλοτ και ο Τζωρτζ Χέι, δύο θεατρίνοι δεύτερης κατηγορίας, περιοδεύουν στην Αμερική του 50 με το "Συρανό ντε Μπερζεράκ" και το "Θυμήσου το Σεπτέμβρη". Το μεγάλο τους όνειρο είναι να παίξουν σε ταινία του Χίτσκοκ.
Η κωμωδία του Κεν Λούντβιχ, "Κάποιος να σηκώνει το τηλέφωνο", ανεβαίνει στο Θέατρο Αθηνών, σε σκηνοθεσία Γιάννη Ιορδανίδη. Η Σάρλοτ και ο Τζωρτζ Χέι, δύο θεατρίνοι δεύτερης κατηγορίας, περιοδεύουν στην Αμερική του 50 με το "Συρανό ντε Μπερζεράκ" και το "Θυμήσου το Σεπτέμβρη".

Το μεγάλο τους όνειρο είναι να παίξουν σε ταινία του Χίτσκοκ. Ο μεγάλος σκηνοθέτης, όμως, επιλέγει τον Κάρυ Γκραντ και την Ωντρεϊ Χεμπορν για τους κεντρικούς ρόλους της νέας του ταινίας, γεγονός που απογοητεύει τους δύο θεατρίνους. Παράλληλα, ο αρραβώνας της κόρης τους, η δύστροπη γιαγιά και οι απιστίες του Τζωρτζ κάνουν ακόμη πιο δύσκολη τη ζωή του ζευγαριού, μέχρι την ώρα που μαθαίνουν πως ο Χίτσκοκ θέλει να δει την παράστασή τους.

Το "Κάποιος να σηκώνει το τηλέφωνο" (Moon over Buffalo) είναι μία από τις μεγάλες επιτυχίες του Αμερικανού συγγραφέα Κεν Λούντβιχ και έχει ήδη παρουσιαστεί σε πολλά αμερικανικά και ευρωπαϊκά θέατρα.

Μετάφραση: Αννα Παναγιωτοπούλου, Αλέξης Καλλίτσης, Λευτέρης Γιοβανίδης
Σκηνοθεσία: Γιάννης Ιορδανίδης
Σκηνικά - Κοστούμια: Γιώργος Ασημακόπουλος
Επιμέλεια μουσικής: Γιάννης Νένες
Φωτισμοί: Ελευθερία Ντεκώ
Πρωταγωνιστούν : Αννα Παναγιωτοπούλου, Παύλος Χαϊκάλης
Παίζουν οι: Σοφία Ολυμπίου, Μαριάννα Τομασάτου, Χρήστος Γιάνναρης, Σπύρος Πούλης, Φαίδρα Δούκα και Γιώργος Κωνσταντής