Στο σφυρί η πολύτιμη συλλογή έργων τέχνης!

11.10.2001
Μία εξαιρετική συλλογή έργων τέχνης, αυτή του ατζέντη του Άντυ Γουόρχολ, Φρέντρικ Χιους, δημοπρατείται από τον οίκο Sotheby's, σύμφωνα με δημοσίευμα του BBC. H συλλογή του Χιους περιλαμβάνει 350 έπιπλα, διακοσμητικά αντικείμενα και άλλα έργα τέχνης που αναμένεται να αγγίξουν τα 2 εκατομμύρια δολάρια, μέρος των οποίων θα διατεθεί σε άλλες αίθουσες τέχνης και συλλογές.
Μία εξαιρετική συλλογή έργων τέχνης, αυτή του ατζέντη του Άντυ Γουόρχολ, Φρέντρικ Χιους, δημοπρατείται από τον οίκο Sotheby's, σύμφωνα με δημοσίευμα του BBC.
H συλλογή του Χιους περιλαμβάνει 350 έπιπλα, διακοσμητικά αντικείμενα και άλλα έργα τέχνης που αναμένεται να αγγίξουν τα 2 εκατομμύρια δολάρια, μέρος των οποίων θα διατεθεί σε άλλες αίθουσες τέχνης και συλλογές.
Στο "σφυρί βγαίνουν" παράλληλα και φωτογραφίες του Σεσίλ Μπιτόν, του Χέλμουτ Νιούτον και του Μαν Ρέι καθώς και πίνακες του Μιρό και του Πάμπλο Πικάσο, τα οποία μπορούν να αγγίξουν τις 25.000 δολάρια. Να σημειωθεί επίσης, ότι στη συλλογή του Χιους ανήκουν και βασιλικά πορτραίτα, όπως ένα του πρίγκιπα Καρόλου, το οποίο αναμένεται να πουληθεί 70.000- 90.000 δολάρια.
Ο Χιους και ο Άντυ Γουόρχολ συναντήθηκαν το 1967 σε μία συγκέντρωση. Ο Γουόρχολ του ανέθεσε να διευθύνει το στούντιό του. Από τότε αναπτύχθηκε μία ιδιαίτερη φιλική σχέση ανάμεσά tους.
Όταν ο Γούορχολ πέθανε, ο Χιους έγινε ο εκτελεστής της διαθήκης του και το 1988 επέβλεπε την επιτυχημένη πώληση των έργων του καλλιτέχνη από τον οίκο Sotheby's. Λίγο αργότερα ο Χιους ίδρυσε το Ίδρυμα Άντι Γουόρχολ για τις εικαστικές τέχνες στη πόλη της Νέας Υόρκης.
Δείτε το Μουσείο του Αντυ Γουόρχολ στο διαδίκτυο!