''Μιζερέρε'' με Τάνια Τρύπη και Άλκη Κούρκουλο

05.10.2001
Με το μιούζικαλ "Μιζερέρε" του Παναγιώτη Πασχίδη θα ανοίξει την αυλαία της η Σκηνή Κοτοπούλη του Εθνικού Θεάτρου. Σκηνοθέτης ο Κώστας Τσιάνος, που πέρυσι εντυπωσίασε με τους "Φοιτητές", και πρωταγωνιστικό ζευγάρι η Τάνια Τρύπη με τον Άλκη Κούρκουλο. Τη μουσική της παράστασης έχει αναλάβει ο Θάνος Μικρούτσικος.
Με το μιούζικαλ "Μιζερέρε" του Παναγιώτη Πασχίδη ανοίγει την αυλαία της η Σκηνή Κοτοπούλη του Εθνικού Θεάτρου. Σκηνοθέτης ο Κώστας Τσιάνος, που πέρυσι εντυπωσίασε με τους "Φοιτητές", και πρωταγωνιστικό ζευγάρι η Τάνια Τρύπη με τον Άλκη Κούρκουλο. Τη μουσική της παράστασης έχει αναλάβει ο Θάνος Μικρούτσικος.

Σε ένα βερολινέζικο καμπαρέ -λίγο πριν την άνοδο του ναζισμού- στη Γερμανία, πόρνες, τραβεστί, κομουνιστές, αριστοκράτες και ναζί παγιδεύονται σε ένα παιχνίδι ψεμάτων, ρόλων και μεταμφιέσεων. Στον κόσμο τους, όμως, εισβάλει η πραγματικότητα της Ιστορίας που διαλύει τις ψευδαισθήσεις τους μέσα από κωμικοτραγικά γεγονότα.

Σκηνοθεσία: Κώστας Τσιάνος
Παίζουν: Άλκης Κούρκουλος, Τάνια Τρύπη, Αννέζα Παπαδοπούλου, Χαρά Κεφαλά, Θάλεια Προκοπείου, Τόνυ Δημητρίου, Γιάννης Βογιατζής
Σκηνικά: Σίμος Καραφύλλης
Μουσική: Θάνος Μικρούτσικος
Κοστούμια: Γιάννης Μετζικώφ
Χορογραφίες: Φωκάς Ευαγγελινός
Φωτισμοί: Ελευθερία Ντεκώ
Μουσική Διδασκαλία: Μελίνα Παιονίδου

Πρεμιέρα: αρχές Νοεμβρίου