Cellier Ζέα: Και κάβα και εστιατόριο

07.05.2007
Εχω καιρό να δω ένα τόσο όμορφο εστιατόριο όπως αυτό στη Μαρίνα Ζέας. Περνάς το Σκλαβενίτη και εκεί επάνω στην στροφή αντικρίζεις ένα νεοκλασικό σκέτο διαμάντι.

Εχω καιρό να δω ένα τόσο όμορφο εστιατόριο όπως αυτό στη Μαρίνα Ζέας. Περνάς το Σκλαβενίτη και εκεί επάνω στην στροφή αντικρίζεις ένα νεοκλασικό σκέτο διαμάντι. Στο ισόγειο βρίσκεται η καινούργια κάβα Cellier, που θα χαρακτήριζα ίσως ομορφότερη απ όλες τις άλλες. Ανετη, με εξαιρετική διαρρύθμιση και πολύ καλή διακοσμητική άποψη. Εκτός από τα κρασιά απ όλο τον κόσμο που εισάγει η ΓΕΝΚΑ (ιδιοκτήτρια εταιρία του Cellier), από τους μεγαλύτερους οινοπαραγωγούς στον κόσμο, θα βρείτε και αξεσουάρ κρασιού, αλλά και προϊόντα ντελικατέσεν από τα Hediard και όχι μόνο. Μετά από την εσωτερική σκάλα ανεβαίνεις στον επάνω όροφο όπου βρίσκεται το εστιατόριο. Ενα πολύ όμορφο, μοντέρνο μπιστρό που σε ολόκληρο τον ένα τοίχο έχει έναν τεράστιο μαύρο πίνακα γραμμένο με κιμωλία που θυμίζει άλλες εποχές. Οι κολόνες είναι ντυμένες με ταπετσαρία φτιαγμένη από ετικέτες κρασιών. Η ατμόσφαιρα είναι σαφώς πιο casual και νεανική από εκείνη του Cellier Bistrot στην Πανεπιστημίου και το μενού είναι πιο παιχνιδιάρικο. Από τα πρώτα ξεχώρισα ένα νοστιμότατο χταποδάκι με μαντζουράνα και κόκκινο κρασί αλλά και τα χτένια με κρέμα πράσινης φάβας και σπεκ. Πολύ έξυπνη συνταγή τα κεφτεδάκια φάβας με ξινή κρέμα και αβγοτάραχο Μεσολογγίου. Από τα καλύτερα πιάτα της βραδιάς ήταν το καλαμαράκι σοτέ με γλυκό ντοματάκι και δεντρολίβανο, ενώ ιδιαίτερα καλοφτιαγμένα ήταν και τα μύδια αχνιστά με ούζο, σέλινο και κουρκουμά. Κι όμως, δεν σταματήσαμε εκεί. Δοκιμάσαμε και τα καλσούνια με μάραθο και χανιώτικο τυρί και τη σαλάτα με σπανάκι, ψητό κατσικίσιο τυρί και βινεγκρέτ από πετιμέζι. Από τα κυρίως πιάτα, ο σολομός κέρδισε τους περισσότερους θαυμαστές αλλά εγώ απόλαυσα ιδιαίτερα το μπούτι του κόκορα με καυκαλήθρες και το καλομαγειρεμένο κουνέλι. Πιάτα μαγειρεμένα σχεδόν με σπιτικό τρόπο και ιδιαίτερη νοστιμιά. Από τα γλυκά ξεχώρισα το σου με κρέμα πορτοκαλιού και το φοντάν σοκολάτας. Ανυπομονώ να ανοίξει ο καιρός γιατί τα τραπέζια που θα βρίσκονται στην εξωτερική βεράντα του μπιστρό θα έχουν καταπληκτική θέα στα κότερα της Μαρίνας. Κοντολογίς, το Cellier τα έχει όλα. Είναι πολύ όμορφο εστιατόριο, έχει λογικές τιμές, νόστιμη κουζίνα, προσεκτικό και φιλικό σέρβις και βρίσκεται σε μοναδική θέση. Ασυζητητί θα το πρότεινα και χωρίς αμφιβολία θα ξαναπάω.

Ακτή Μουτσοπούλου & Ιωνιδών, Μαρίνα Ζέας, Πειραιάς, τηλ. 210-4181049