"Εφυγε" ο Ισπανός γλύπτης Χουάν Μουνιόθ

30.08.2001
Πέθανε την Τετάρτη ο διάσημος Ισπανός γλύπτης Χουάν Μουνιόθ σε ηλικία 48 ετών, ενώ βρισκόταν σε διακοπές στην Ιμπιζα. Ο Μουνιόθ είχε τιμηθεί με το εθνικό βραβείο της Ισπανίας για την γλυπτική το 2000. Ήταν ένας Ισπανός καλλιτέχνης με πολύ μεγάλη προβολή στο εξωτερικό. Ξεκίνησε την καριέρα του στις αρχές της δεκαετίας του 1980 και από τότε τα γλυπτά του φιλοξενήθηκαν σε πολλά μεγάλα μουσεία της Ευρώπης και των ΗΠΑ, όπως η Tate Gallery, το Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης και το Μουσείο Hirshern της Νέας Υόρκης.
Πέθανε την Τετάρτη ο διάσημος Ισπανός γλύπτης Χουάν Μουνιόθ σε ηλικία 48 ετών, ενώ βρισκόταν σε διακοπές στην Ιμπιζα.
Ο Μουνιόθ είχε τιμηθεί με το εθνικό βραβείο της Ισπανίας για την γλυπτική το 2000. Ήταν ένας Ισπανός καλλιτέχνης με πολύ μεγάλη προβολή στο εξωτερικό. Ξεκίνησε την καριέρα του στις αρχές της δεκαετίας του 1980 και από τότε τα γλυπτά του φιλοξενήθηκαν σε πολλά μεγάλα μουσεία της Ευρώπης και των ΗΠΑ, όπως η Tate Gallery, το Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης και το Μουσείο Hirshern της Νέας Υόρκης.
Η ειδικότητά του ήταν σύνολα με ανθρώπινες φιγούρες σε φυσικό μέγεθος, σε περίεργες πόζες και με ασυνήθιστες εκφράσεις. Λέγεται πως είχε πει κάποτε πως τα έργα του είναι για ένα άνθρωπο σε ένα δωμάτιο που δεν περιμένει τίποτα. Το τελευταίο μεγάλων διαστάσεων έργο του με τίτλο Double Bind μπορούν να θαυμάσουν αυτήν την εποχή οι επισκέπτες της Modern Tate στο Λονδίνο. Ο Χουάν Μουνιόθ ήταν παντρεμένος με τη γλύπτρια Κριστίνα Ιγκλεσίσα.