''Καστέλλα'' στον αφρό της θάλασσας

24.08.2001
Τα αρώματα της θάλασσας και η μαγευτική θέα στο υπέροχο και πάντα αγαπημένο Μικρολίμανο κάνουν το εστιατόριο "Καστέλλα" ελκυστικό. Σε ένα διατηρητέο κτίριο με μία εκπληκτική, άνετη βεράντα στεγάζεται από το 1972 το εστιατόριο - ιδανικό για ρομαντικά βράδυα, αφού η θέα στο Μικρολίμανο με τα πλεούμενα αλλά και στον Σαρωνικό θυμίζει ναυτικό πίνακα.
Τα αρώματα της θάλασσας και η μαγευτική θέα στο υπέροχο και πάντα αγαπημένο Μικρολίμανο κάνουν το εστιατόριο "Καστέλλα" ελκυστικό. Σε ένα διατηρητέο κτίριο με μία εκπληκτική, άνετη βεράντα στεγάζεται από το 1972 το εστιατόριο - ιδανικό για ρομαντικά βράδυα, αφού η θέα στο Μικρολίμανο με τα πλεούμενα αλλά και στον Σαρωνικό θυμίζει ναυτικό πίνακα. Η αύρα της θάλασσας σμίγει με τα αρώματα των λουλουδιών της βεράντας και χαρίζει στιγμές χαλάρωσης και ηρεμίας. Ο χώρος είναι καλόγουστος με τα τραπέζια του ντυμένα με τραπεζομάντιλα στο χρώμα της θάλασσας, άνετα τοποθετημένα.
Η κουζίνα είναι ελληνική με έμφαση στις κρητικές γεύσεις. Από τα ορεκτικά μπορείτε να δοκιμάσετε πατάτα ψητή με τρία είδη τυριών και μανιτάρια , γαρίδες σαγανάκι που είναι και το σπεσιαλιτέ, ντάκο κρητικό με ντομάτα, μπεκρή μεζέ που είναι χοιρινό που σβήνεται με κρασί. Και φυσικά το κλασσικό ψητό χταποδάκι. Από τις πέντε σαλάτες του μενού δοκιμάστε την ανάμικτη με όλα τα φρέσκα λαχανικά που είναι δροσερή και καλοκαιρινή. Από τα κυρίως πιάτα υπάρχουν φρέσκα μπαρμπουνάκια, φαγκρί ψητό και τσιπούρες πελαγίσιες. Για τους φίλους του κρέατος υπάρχουν γεμιστά μπιφτέκια με τυρί και φυσικά όλα τα κρεατικά στα κάρβουνα. Θα κλείσετε με καρυδόπιτα με σοκολάτα και ραβανί που κερνάει το μαγαζί.
Η κάβα φιλοξενεί λίγες ελληνικές ετικέτες, αποστάγματα και χύμα κρασί λευκό ή κόκκινο μαρουβά Χανίων. Θα πληρώσετε για ένα πλήρες δείπνο 5.000 - 6.000 δραχμές χωρίς το κρασί. Το σέρβις είναι ευγενικό και πρόθυμο.
Καστέλλα : Παπαναστασίου 61 Πειραιάς
Τηλέφωνο : 4117227
Καθημερινά :12.00μ.μ.- 1.30 π.μ.

Νίκη Μηταρέα