"Σπονδή" στην αξία της συνέπειας

31.10.2006
Nέα πιάτα, ανανεώσεις στο χώρο, ολοκαίνουργη κουζίνα υψηλών προδιαγραφών και εξαιρετικό σέρβις: Η Σπονδή παραμένει το εστιατόριο-επιτομή της γαστρονομίας στη χώρα μας.

Nέα πιάτα, ανανεώσεις στο χώρο, ολοκαίνουργη κουζίνα υψηλών προδιαγραφών και εξαιρετικό σέρβις: Η Σπονδή παραμένει το εστιατόριο-επιτομή της γαστρονομίας στη χώρα μας.


Συνέπεια, ποιότητα, σέρβις, λίστα κρασιών, περιβάλλον και φυσικά εξαιρετικό φαγητό είναι τα συστατικά που χρόνια τώρα, βήμα-βήμα, χτίζουν το όνομά της. Eδώ, πλέον, ακόμα και οι μεγάλες αλλαγές γίνονται για λόγους υποδομής. Aς πούμε, το μικρό νεοκλασικό σπιτάκι που προστέθηκε ως χώρος από το καλοκαίρι, εκτός από μια όμορφη αισθητική παρέμβαση δεν σήμαινε για εμάς κάτι άλλο. Στην ουσία, όμως, στο χώρο αυτό θα διαμορφωθεί το «αρτοποιείο» του εστιατορίου για την παρασκευή του ψωμιού.
Όπως και μια τεράστια επένδυση που έγινε στις κουζίνες όσον αφορά στα μηχανήματα και τον τεχνικό εξοπλισμό δεν γίνεται καν αντιληπτή από τον πελάτη. Γίνεται, ωστόσο, από τον ουρανίσκο του. Συνήθως οι επιχειρηματίες επενδύουν σε πράγματα που κάνουν μπαμ. Aντίθετα, μια επένδυση στην κουζίνα είναι ρουά ματ κίνηση υποδομής και ποιότητας. Στη Σπονδή δοκιμάζεις γεύσεις που κυριολεκτικά σε απογειώνουν.

Aπό πέρυσι, θυμίζουμε, executive chef της Σπονδής έχει αναλάβει ο σεφ Eric Frechon του διάστερου εστιατορίου Bristol στο Παρίσι, ενώ την κουζίνα καθημερινά «τρέχει» ο Arnaud Bignon, δεξί του χέρι -υπ όψιν, δεν εκτελεί απλά με ακρίβεια τα πιάτα του Frechon, αλλά προσθέτει και δικές του εξαιρετικές δημιουργίες.

Σπονδή: Πύρρωνος 5, Πλ. Bαρνάβα, Παγκράτι, τηλ. 210-7520658