"Η Λάμψη των Αλπεων" στη B' Σκηνή του Κεφαλληνίας

27.10.2006
Το έργο του Πέτερ Τουρρίνι «Η Λάμψη των Αλπεων» παρουσιάζεται από το Σάββατο 4 Νοεμβρίου στη B' Σκηνή του Θεάτρου Οδού Κεφαλληνίας, σε μετάφραση Βασίλη Πουλαντζά και σκηνοθεσία Δημοσθένη Παπαδόπουλου με τη Σοφία Σεϊρλή, τον Κώστα Γαλανάκη και τον Γρηγόρη Γαλάτη.
Το έργο του Πέτερ Τουρρίνι «Η Λάμψη των Αλπεων» παρουσιάζεται στη B' Σκηνή του Θεάτρου Οδού Κεφαλληνίας, σε μετάφραση Βασίλη Πουλαντζά και σκηνοθεσία Δημοσθένη Παπαδόπουλου με τη Σοφία Σεϊρλή, τον Κώστα Γαλανάκη και τον Γρηγόρη Γαλάτη.


Ένας ηλικιωμένος τυφλός, άλλοτε δημοσιογράφος, ζει απομονωμένος στο διαμέρισμά του. Μια γυναίκα, σταλμένη από το Σύλλογο Τυφλών, έρχεται να του κρατήσει συντροφιά. Στην αρχή μαθαίνουμε ότι είναι πόρνη. Κατόπιν, γραμματέας του Συλλόγου τυφλών. Τέλος, ότι είναι μια αποτυχημένη ηθοποιός. Αλλά και ο τυφλός φαίνεται ότι υπήρξε στην πραγματικότητα Διευθυντής Θεάτρου. Ίσως και μετανοημένος Ναζί. Τι είναι αλήθεια και τι προσποίηση; Η πραγματικότητα αποκαλύπτεται ή επινοείται; Στο έργο διαπλέκονται δυο βασικά θέματα: η ερωτική ανάγκη και το θέατρο της ζωής.

Ο άντρας και η γυναίκα αλλάζουν διαρκώς ρόλους. Για τον Τουρρίνι το θέατρο προσφέρει την απάτη, την επινόηση και με αυτό τον τρόπο αποκαλύπτει την αλήθεια.

Συντελεστές:
Μετάφραση : Βασίλης Πουλαντζάς
Σκηνοθεσία : Δημοσθένης Παπαδόπουλος
Σκηνικά - Κοστούμια : Έλλη Παπαγεωργακοπούλου
Φωτισμοί : Παυλόπουλος Λευτέρης
Σύνθεση ήχων : Δημήτρης Ιατρόπουλος

Παίζουν: Σοφία Σεϊρλή, Κώστας Γαλανάκης, Γρηγόρης Γαλάτης.

Παραστάσεις:
Από Τετάρτη 8 Νοεμβρίου 2006 μέχρι Κυριακή 14 Ιανουαρίου 2007

Ημέρες και Ώρες Παραστάσεων :
Δευτέρα : Αργεί
Τρίτη : Αργεί
Τετάρτη : 20.00 (λαϊκή)
Πέμπτη : 21.00
Παρασκευή : 21.00
Σάββατο : 21.00
Κυριακή 20.00

Τιμές Εισιτηρίων :
Γενική Είσοδος : 22 €
Λαϊκή : 18 €
Φοιτητικό : 15 €

Διάρκεια : 90 λεπτά χωρίς διάλειμμα