Εκθεση σύγχρονης ελληνικής φωτογραφίας στον Καναδά

13.06.2001
Εκθεση σύγχρονης ελληνικής φωτογραφίας, θα πραγματοποιηθεί από τις 15 Ιουνίου έως τις 12 Αυγούστου, στο Βασιλικό Μουσείο του Οντάριο, στον Καναδά. Η έκθεση διοργανώνεται από το υπουργείο Πολιτισμού και το Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης και παρουσιάζει ένα φωτογραφικό ταξίδι στη μοντέρνα Ελλάδα, ενώ προβάλλει τη σύνθετη σχέση της κλασικής παράδοσης με τη σύγχρονη φωτογραφική δημιουργία.
Εκθεση σύγχρονης ελληνικής φωτογραφίας, θα πραγματοποιηθεί από τις 15 Ιουνίου έως τις 12 Αυγούστου, στο Βασιλικό Μουσείο του Οντάριο, στον Καναδά.
Η έκθεση διοργανώνεται από το υπουργείο Πολιτισμού και το Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης και παρουσιάζει ένα φωτογραφικό ταξίδι στη μοντέρνα Ελλάδα, ενώ προβάλλει τη σύνθετη σχέση της κλασικής παράδοσης με τη σύγχρονη φωτογραφική δημιουργία.
Την ημέρα των εγκαινίων της έκθεσης θα πραγματοποιηθεί ελληνική πολιτιστική βραδιά στο Βασιλικό Μουσείο, με την ευκαιρία και της συμφωνία που σύναψε το Μουσείο με την ελληνική πρεσβεία στην Οτάβα για την ίδρυση νέας πτέρυγας κυκλαδικής τέχνης.
Εξάλλου, συνεχίζεται έως τις 19 Αυγούστου η έκθεση "Μια σκηνή για το Διόνυσο-Θεατρικός χώρος και αρχαίο δράμα, στην "Stratford Gallery" του Οντάριο. Μέσα από την έκθεση αυτή, που διοργανώνεται από το ίδρυμα "Μελίνα Μερκούρη", παρουσιάζεται διαχρονικά η εξέλιξη του αρχαίου δράματος, η επίδραση του αρχαίου θεάτρου στη σύγχρονη εποχή και γενικότερα προβάλλεται η εξέλιξη του ελληνικού πολιτισμού.