"An Illustrated History of Longing" στο Bios

04.05.2009
Μετά την περσινή επιτυχία της διαδραστικής performance HOTEL 13, φοιτητές και καλλιτέχνες από το πανεπιστήμιο Central Saint Martins του Λονδίνου σε συνεργασία με την Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας και το BIOS ενώνονται και πάλι για να παρουσιάσουν την εντυπωσιακά ιδιόμορφη παράσταση An Illustrated History of Longing στα πλαίσια του φετινού φεστιβάλ ΟΠΑ.

Μετά την περσινή επιτυχία της διαδραστικής performance HOTEL 13, φοιτητές και καλλιτέχνες από το πανεπιστήμιο Central Saint Martins του Λονδίνου σε συνεργασία με την Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας και το BIOS ενώνονται και πάλι για να παρουσιάσουν την εντυπωσιακά ιδιόμορφη παράσταση An Illustrated History of Longing στo πλαίσιo του φετινού φεστιβάλ ΟΠΑ.

Θέτοντας ως βάση το έργο του Jean Genet Querelle of Brest και τις ιδέες που πραγματεύεται, 14 φοιτητές και 12 performers μαζί με τον Pete Brooks και τη Χαρά Ιωάννου δημιουργούν μια performance μέσα από καθημερινές ασκήσεις εντατικής επινόησης ακολουθώντας τη διαδικασία του devised theatre.

Οι φοιτητές έχουν χωριστεί σε τρεις ομάδες: δυο ομάδες εντατικής επινόησης και μια ομάδα σχεδιαστών. Το κείμενο και η δράση δεν προϋπάρχουν, αλλά προκύπτουν διαλεκτικά και οργανικά από συζητήσεις και αυτοσχεδιασμούς κατά τη διάρκεια συνεργασίας της κάθε ομάδας, αλλά και των ομάδων μεταξύ τους.

Οι ομάδες καλούνται να δημιουργήσουν και να παρουσιάσουν ένα πρότυπο έργο μέσα από αυτή τη συλλογική διαδικασία. Το σημείο εστίασης στην αρχή δόθηκε στη δομή και τους χαρακτήρες και στη συνέχεια οι θεματικές ιδέες δουλεύονται μέσα από την καταγραφή αυτοσχεδιασμών, εικόνων, δράσεων στο χώρο και αντιδράσεων.

Tοποθετημένη σε ένα σκοτεινό, υγρό και μυστικό σέξι μπαρ στο ΒASEMENT του BIOS, αυτή η decadent παράσταση αναμειγνύει το χορό, το θέατρο, τη μουσική και τις οπτικές τέχνες.

Αναδιφά βαθειά στο τυραννικό παρελθόν και στη φαντασία αυτών που δε μπορούν να φύγουν ποτέ από το μπαρ των χαμένων ψυχών. Είναι ένα μέρος που όλα είναι πιθανά, αλλά γι' αυτούς που έχουν εγκλωβιστεί εκεί το εισιτήριο για τον έξω κόσμο αποτελεί την μοναδική τους επιθυμία. Τοποθετημένο στο φόντο του άκρως έκλυτου και εντυπωσιακού καμπαρέ-των-χωρίς-πόδια-γοργόνων, το An Illustrated History of Longing προσφέρει μια οπτική και αισθησιακή πανδαισία σε οποιονδήποτε τολμά να αποπλανηθεί.

Οι φοιτητές του Central Saint Martins:
David Shearing, Ida Ballerini, Jon Francis, Nicola Chalmers, Katarina Michael, Fred Gehrig, Roberta Bratovic, Anna Riessner, Chen Shen, Soo Jung, Soon Ju Choi, Jeffery Gordon Baker, John Joseph Bibby, Eva Le Blanc.

Οι performers:
Ρωξάνη Ζογανά, Ελένη Καρόζη, Λεόντιος Τουμπούρης, Μαρία Κεφαλά, Χριστιάννα Σαρασίδου, Δήμητρα Σοφού, Πηνελόπη Μορούτ, Ολίβια Θανασούλα, Ελένη Παργινού, Μυρτώ Φερεντίνου, Νίκος Καμπασέλε, Βασίλης Τσιγκριστάρης.

Διάρκεια παραστάσεων: Τετάρτη 20 - Κυριακή 24 Μαΐου
Ώρα έναρξης: 21.30,
Διάρκεια παράστασης: 60’,
Είσοδος ελεύθερη.