MAD in New York

30.04.2009
Ένα νέο πρόσωπο εμφανίζει η Νέα Υόρκη και πιο συγκεκριμένα το Upper West Side, το οποίο θεωρείται πλέον ένα από τα πιο ευδιάκριτα σημεία της μητρόπολης. Hδη από την προηγούμενη χρονιά το Μουσείο Τεχνών και Design μεταφέρθηκε από την 53rd Street στο Columbus Circle αφού τα τελευταία πέντε χρόνια έχει αυξήσει τη δημοτικότητά του (γεγονός που αντικατοπτρίζεται σε μια 100% αύξηση των επισκεπτών, οι οποίοι ανέρχονται σε πλέον των 275.000 ετησίως).

Ένα νέο πρόσωπο εμφανίζει η Νέα Υόρκη και πιο συγκεκριμένα το Upper West Side, το οποίο θεωρείται πλέον ένα από τα πιο ευδιάκριτα σημεία της μητρόπολης.

Hδη από την προηγούμενη χρονιά το Μουσείο Τεχνών και Design μεταφέρθηκε από την 53rd Street στο Columbus Circle, αφού τα τελευταία πέντε χρόνια έχει αυξήσει τη δημοτικότητά του (γεγονός που αντικατοπτρίζεται σε μια 100% αύξηση των επισκεπτών, οι οποίοι ανέρχονται σε πλέον των 275.000 ετησίως).

Στην πρόσοψη του κτιρίου μια σειρά από τρία διαφορετικά στρώματα δημιουργούν απίστευτα παιχνίδια με το φως, ενώ τα στρώματα από γυαλί συνεχίζουν και στο εσωτερικό του κτιρίου παρέχοντας μια ενιαία αίσθηση του χώρου αλλά και μια οπτική σύνδεση μεταξύ των διαφορετικών γκαλερί.

Αν και είναι δύσκολο ακόμα να χαρακτηρίσει κανείς το MAD ως τον πρώτο μεγάλο ανταγωνιστή του MoMA, είναι το πρώτο μουσείο στον κόσμο που φιλοξενεί στον έκτο όροφό του τρία ειδικά διαμορφωμένα στούντιο στην υπηρεσία νέων δημιουργών και καλλιτεχνών. Γ. Π.

www.madmuseum.org