"Εσύ και τα σύννεφά σου" στου θέατρο Αργώ!

27.04.2009
Το έργο του γάλλου συγγραφέα, Ερίκ Βεστφάλ, «Εσύ και τα σύννεφά σου» για τρίτη φόρα στην Ελλάδα και για πρώτη φορά στην Αθήνα παρουσιάζει η πολιτιστική εταιρεία «Move your Art».
Το έργο του γάλλου συγγραφέα, Ερίκ Βεστφάλ, «Εσύ και τα σύννεφά σου» για τρίτη φόρα στην Ελλάδα και για πρώτη φορά στην Αθήνα παρουσιάζει η πολιτιστική εταιρεία «Move your Art». Το κείμενο γράφτηκε το 1969 και παρουσιάστηκε το 1971, στο θέατρο «Ατενέ» του Παρισιού. Βραβεύτηκε με το πρώτο θεατρικό βραβείο της χρονιάς, όταν επικεφαλής της επιτροπής ήταν ο Ιονέσκο.

Η υπόθεση του έργου

Δυο αδελφές, η Αντέλ και η Ερνεστίν, ζουν σχεδόν απομονωμένες στο πατρικό τους σπίτι. Η Ερνεστίν, η μικρότερη αδελφή, πάσχει από σχιζοφρένεια. Ο πατέρας τους υπήρξε διάσημος ζωολόγος, μελετούσε πιθήκους, γεγονός το οποίο έχει παίξει καθοριστικό ρόλο στην ασθένεια της Ερνεστίν. Μοναδικός φίλος των κοριτσιών και συμπαραστάτης είναι ο πρώην βοηθός του πατέρα τους, ο καθηγητής Ζομπρόβιτς.
O καθηγητής μάλιστα είναι αυτός που προμηθεύει την Ερνεστίν με πιθήκους για να μελετήσει - «παίξει», τους οποίους όμως σκοτώνει πάνω στις κρίσεις της. Μετά τον φόνο του τελευταίου πιθήκου, η Αντέλ και ο καθηγητής αποφασίζουν να σταματήσουν να παρέχουν πιθήκους στην Ερνεστίν. Η απώλεια του αγαπημένου της «παιχνιδιού» την ωθεί σε ακραίες αντιδράσεις, καθώς δεν διστάζει να φυλακίσει έναν πλασιέ που βρίσκεται τυχαία στο σπίτι της.
Η Αντέλ ελευθερώνει τον άντρα, αλλά το γεγονός αυτό, καθώς και ο θάνατος του Ζομπρόβιτς, την κάνουν να αντιληφθεί πως η κατάσταση έχει ξεφύγει από τον έλεγχο της και το τέλος είναι κοντά...

Απόδοση - Σκηνοθεσία: Μαρία Βαρδάκα
Σκηνικά: Κωνσταντίνος Ζαμάνης
Κοστούμια: Κωνσταντίνος Γκουγκούνης
Μουσική: Αλέξης Ιωάννου, Θάνος Κοσμίδης
Φωτισμοί: Χρήστος Τσαμπάς
Βοηθός Σκηνοθέτη: Μαριλένα Κολέττα

ΠΑΙΖΟΥΝ

Ερνεστίν: Κατερίνα Μπιμπή
Αντέλ: Δήμητρα Βαμβακάρη
Ζομπρόβιτς: Βύρωνας Σεραΐδάρης
Άνδρας: Γιώργος Υφαντής

Πρεμιέρα: Δευτέρα 4 Μαΐου
Θέατρο «Αργώ Studio» , (Ελευσινίων 15, Μεταξουργείο, τηλ. 210 5201684)
Κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 9.15μμ., έως τις 2 Ιουνίου
Τιμή εισιτηρίου: 15€, 12€ (φοιτητικό)
Διάρκεια Παράστασης: 1.25΄