Μία έξοδος με άρωμα Κίνας !

20.04.2001
Σε ένα στυλάτο χώρο με εμφανή τα στοιχεία της Απω Ανατολής, οι λάτρεις του αυθεντικού κινέζικου φαγητού απολαμβάνουν εδώ και χρόνια την αγαπημένη τους κουζίνα. Πρόκειται για το εστιατόριο "Tai Pan", το οποίο βρίσκεται στη φιλόξενη και ήσυχη γειτονιά του Μπουρναζίου.
Σε ένα στυλάτο χώρο με εμφανή τα στοιχεία της Απω Ανατολής, οι λάτρεις του αυθεντικού κινέζικου φαγητού απολαμβάνουν εδώ και χρόνια την αγαπημένη τους κουζίνα. Πρόκειται για το εστιατόριο "Tai Pan", το οποίο βρίσκεται στη φιλόξενη και ήσυχη γειτονιά του Μπουρναζίου. Το μαγαζί είναι όμορφα διακοσμημένο σε λευκές αποχρώσεις, με απαλό φωτισμό, ενώ το φιλικό περιβάλλον συμπληρώνουν τα διάφορα αντικείμενα που θυμίζουν κάτι από Ανατολή.
Η κουζίνα του ''Tai Pan'' είναι επιμελημένη από γνωστούς Κινέζους σεφ, οι οποίοι φρόντισαν για την ποικιλία και την πολυσυλλεκτικότητα του καταλόγου, ο οποίος περιλαμβάνει κάποιες από τις πιο αντιπροσωπευτικές γεύσεις της μακρινής χώρας, αλλά και πιάτα "πειραγμένα", με σημείο αναφοράς, πάντοτε, την Κινέζικη κουζίνα και τρόπους ψησίματος. Μπορείτε να αρχίσετε με τα γνωστά spring rolls και με φτερούγες κοτόπουλου τεριγιάκι και ντάμπλινγκ στον ατμό, τα οποία σερβίρονται σε καλαθακι γεμιστά με κιμά. Από τα κυρίως πιάτα δοκιμάσαμε κοτόπουλο Σανγκάι με λαχανικά και μπαμπού σος, ενώ αρκετά εντυπωσιακό σε γεύση και εμφάνιση είναι το μοσχάρι σετσουάν σε καυτό σιδερένιο πλατό. Αλλα προτεινόμενα πιάτα είναι η πάπια ροστ Σανγκάι αλλά και τα λαχανικά με κόκκινη σάλτσα. Για το κλείσιμο του δείπνου δοκιμάσαμε τηγανητή μπανάνα και παγωτό, ενώ το συνοδεύσαμε με ένα από τα εμφιαλωμένα κρασιά της κάβας και με τις δυο προτεινόμενες κινέζικες μπίρες.
ΤΑΙ PAN : Αγαμέμνωνος 19 Περιστέρι
τηλ. 5781104-5
Τιμή κατ΄άτομο 6.000 δρχ. Και Delivery