Του χρόνου με «Λακη-στράτη»!

14.04.2009
Υστερα από πέντε μήνες όπου έμεινε σκαρφαλωμένος στη... Στέγη ως Βιοπαλαιστής ο Λάκης Λαζόπουλος, κόβοντας 120.000 εισιτήρια και παίρνοντας θερμές κριτικές απ' το κοινό και τους ειδήμονες, κατέβηκε από αυτήν και έκανε ένα κάλεσμα για τους συνεργάτες και τους ανθρώπους του Τύπου, για να γιορτάσει τη χαρά του για τη μεγάλη του επιτυχία και να μας ενημερώσει για τις επόμενες κινήσεις του.

Υστερα από πέντε μήνες όπου έμεινε σκαρφαλωμένος στη... Στέγη ως Βιοπαλαιστής ο Λάκης Λαζόπουλος, κόβοντας 120.000 εισιτήρια και παίρνοντας θερμές κριτικές απ' το κοινό και τους ειδήμονες, κατέβηκε από αυτήν και έκανε ένα κάλεσμα για τους συνεργάτες και τους ανθρώπους του Τύπου, για να γιορτάσει τη χαρά του για τη μεγάλη του επιτυχία και να μας ενημερώσει για τις επόμενες κινήσεις του.

«Ποταμός», όπως πάντα, μας είπε ότι θα σκαρφαλώσει και του χρόνου στη... Στέγη ως Βιοπαλαιστής (από Οκτώβρη έως Γενάρη), ότι θα μεταφέρει στο πανί την «Κυριακή των παπουτσιών του», ότι θα ετοιμάσει για του χρόνου μια πολύ «πειραγμένη» «Λυσιστράτη» που θα ακούει στον τίτλο «Λακη-στράτη» και θα δένει το τότε με το σήμερα, ότι θα... καυτηριάσει πρόσωπα και γεγονότα από τα τριαντάχρονά του στον χώρο κι όχι μόνο -το 2010 έχει αυτήν την επέτειο!- σε ένα βιβλίο που έχει στα σκαριά, ότι θα ετοιμάσει και την «Οδύσσεια», που πρώτα σε μας είπε ότι θέλει να κάνει, ενώ μας μίλησε και για ένα πολιτιστικό περιοδικό που σχεδιάζει, στο οποίο θα στηρίζει τις σημαντικές «φωνές» του θεάτρου που έχουν «καπελωθεί από τα θέατρα... σούπερ μάρκετ».

Πέρα από αυτά, όμως, δεν άφησε τίποτα ασχολίαστο. Η γκάμα του μεγάλη και εντυπωσιακή.

Μίλησε για όλο το πανηγυράκι της Γιουροβίζιον - «πρόκειται για έναν... ανόητο διαγωνισμό», για τη Χαντισέ και το φάουλ που έκανε για τα Σκόπια - «χέστηκα που μια ανόητη αγνοεί την Ιστορία μας, εμένα με πειράζει που οι Ελληνες αγνοούν την Ιστορία τους!», για τη σάτιρα - «ο Αριστοφάνης είχε πάντα στο στόχαστρό του τα... σούργελα της εποχής τα οποία έβαζε σε όλα τα έργα του, χωρίς να τον κατηγορούν για εμμονές και χωρίς να βλέπει τα σούργελα αυτά να θέτουν όρια στη σάτιρα».

Τόνισε ότι δεν συγκρίνει τον εαυτό του με τον Αριστοφάνη λέγοντας: «Είναι Ευαγγέλιο για μένα ο μεγάλος αυτός τραγικός και μου δείχνει τον δρόμο».

Ετοιμάζεται να κάνει αποφόρτιση αλλά και επαναφόρτιση στην Πάρο και «επιστρέφω στο Αλ Τσαντίρι στις 28 Απριλίου, για να συνεχίσω κάθε Τρίτη στις 9 όλο τον Μάιο, τον Ιούνιο και να... ολοκληρώσω στις ευρωεκλογές».

Μετά το «Τσαντίρι» τι; «Διαβάζω και εγώ ότι υπογράφω και συζητάω με... όλους, αλλά δεν έχω κλείσει πουθενά. Το μόνο σίγουρο είναι ότι θα είμαι εκεί που θα με αφήσουν να λέω ελεύθερα ό,τι έχω να πω, χωρίς την παραμικρή επέμβαση.

Οταν κλείσω κάπου θα σας το πω!». Αφησε και μπηχτή για τον πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή, όμως, που δήλωσε ότι κουράστηκε. «Εχω κουραστεί κι εγώ πολύ από όλο τον... μαραθώνιο που τρέχω, αλλά έχω κουραστεί ευχάριστα μια και αυτό που κάνω το αγαπάω. Αμα δεν αγαπάς κάτι, τότε... κουράζεσαι πολύ και δη άσχημα».

Μίλησε ακόμα με θέρμη για την Ελλάδα που «στριμώχνει τους ανθρώπους», για το υπουργείο Πολιτισμού που θα έπρεπε να στηρίξει δυνατά κάποιες σημαντικές φωνές του θεάτρου μας, αγοράζοντας εισιτήρια που να τα δίνει στη νεολαία.

Τριαντάχρονα στον χώρο, του είπα κάποια στιγμή που κάθισε δίπλα μου και ήπιε κρασί. Πώς θα την περιέγραφες αυτήν την πορεία; Με κοίταξε μέσα στα μάτια και είπε: «Πώς αλλιώς από... Οδύσσεια» και έσκασε στα γέλια.

Μπορεί να τον «πολέμησαν» κρατώντας σιγήν ιχθύος για τον «Βιοπαλαιστή» του - «από συγκεκριμένα έντυπα και οργανισμούς απαξίωσαν να αναφέρουν καν ότι γίνεται αυτή η δουλειά», να τον σάρκασαν ότι μετέφερε το «Αλ Τσαντίρι» στο σανίδι - «η επιτυχία πάντα πονάει και ενοχλεί, καμιά σχέση δεν είχε ο Βιοπαλαιστής μου με το Τσαντίρι», εκείνος όμως δεν... μασάει και προχωρεί - «με ξέρεις εμένα να... μασάω;». Αλλωστε, θα βάλει τα πάντα στη θέση τους με το αυτοβιογραφικό βιβλίο του που θα βγει το 10, που θα γιορτάζει τα τριαντάχρονά του - «εγώ θα γιορτάσω, εκείνοι να δω τι θα κάνουν».

Βασίλης Μπουζιώτης