Ολυμπιακό πνεύμα στην αιθουσα τέχνης Irene Marli

04.04.2001
"Ολυμπιακό πνεύμα", έτσι ονομάζεται η σειρά έργων τέχνης που αποτελείται από 18 πίνακες του ζωγράφου Νίκου Χαραλαμπίδη, και φιλοξενείται στην αίθουσα τέχνης Irene Marli. Η συλλογή απεικονίζει τα κυριότερα αγωνίσματα των Προολυμπιακών και των Ολυμπιακών αγώνων της αρχαιότητας, ορισμένα από τα οποία έχουν χαθεί με το πέρασμα του χρόνου και κατά συνέπεια δεν είναι γνωστά στη σημερινή εποχή, όπως για παράδειγμα το Κυβίστημα και τα Ταυροκαθάψια.
"Ολυμπιακό πνεύμα" είναι ο τίτλος της σειράς έργων τέχνης που αποτελείται από 18 πίνακες του ζωγράφου Νίκου Χαραλαμπίδη και φιλοξενείται στην αίθουσα τέχνης Irene Marli. Η συλλογή απεικονίζει τα κυριότερα αγωνίσματα των Προολυμπιακών και των Ολυμπιακών αγώνων της αρχαιότητας, ορισμένα από τα οποία έχουν χαθεί με το πέρασμα του χρόνου και κατά συνέπεια δεν είναι γνωστά στη σημερινή εποχή, όπως για παράδειγμα το Κυβίστημα και τα Ταυροκαθάψια.
Η συλλογή αποδίδει με τρόπο μοναδικό όλο στο σθένος καθώς και το πάθος των αρχαίων αγωνιστών με αποτέλεσμα να εισάγει άμεσα το θεατή στην ατμόσφαιρα του αρχαίου ελληνικού πνεύματος και στην ιστορία του Ολυμπιακού Ιδεώδους.
Η ζωγραφική σειρά είναι ιδιωτική συλλογή της αίθουσας τέχνης Irene Marli και διατίθεται χωρίς καμιά υποχρέωση για εκθέσεις οπουδήποτε στον κόσμο, εξυπηρετώντας πολιτιστικές εκδηλώσεις συλλόγων ή κοινοτήτων των απανταχού Ελλήνων. Επίσης η σειρά συνοδεύεται από κείμενο με την ιστορία των Ολυμπιακών Aγώνων της αρχαιότητας με σκοπό να κυκλοφορήσει σαν συλλεκτικό λεύκωμα , με τα έργα μαζί , σε επτά γλώσσες . Τα πρωτότυπα δεν πωλούνται μεμονωμένα για αυτό τον λόγο διατίθενται αντίγραφα σε μουσαμά . Η συλλογή διατίθεται και ηλεκτρονικά στη διεύθυνση www.irenemarli.gr