Η "Ρέα" του Σαμάρα στο Ηρώδειο!

03.08.2004
Το Ελληνικό Φεστιβάλ συμμετέχοντας δυναμικά στη μεγάλη ολυμπιακή γιορτή που γίνεται στη χώρα μας, παρουσιάζει την όπερα του Σπύρου Σαμαρά, "Ρέα", σε ημισκηνοθετημένη μορφή και με ελληνικούς υπέρτιτλους
Το Ελληνικό Φεστιβάλ συμμετέχοντας δυναμικά στη μεγάλη ολυμπιακή γιορτή που γίνεται στη χώρα μας, παρουσιάζει την όπερα του Σπύρου Σαμάρα, "Ρέα", σε ημισκηνοθετημένη μορφή και με ελληνικούς υπέρτιτλους, την Παρασκευή 20 Αυγούστου στο Ωδείο Ηρώδου του Αττικού, στο πλαίσιο το Φεστιβάλ Αθηνών 2004.

Το ότι η "Ρέα" αποτελεί παγκοσμίως τη μόνη όπερα με θέμα την αναβίωση των Ολυμπιακών Αγώνων, την καθιστά πρώτιστο πρόκριμα του ελληνικού πολιτιστικού 2004. Επιπλέον, αποτελεί μεταιχμιακής σημασίας αριστούργημα του παγκόσμιου λυρικού θεάτρου, ενώ ο συνθέτης της κορυφώνει ποιοτικά την ευτυχέστερη εποχή της Eντεχνης Νεοελληνικής Μουσικής, όταν η Ελλάδα συνδεόταν οργανικότατα μ' ένα διεθνούς ακτινοβολίας σύστημα μουσικής παραγωγής και παιδείας, το ιταλικό.

Ενδιαφέρον είναι επίσης ότι το εναρκτήριο έργο, στην πρώτη συναυλία της Εθνικής Συμφωνικής Ορχήστρας της ΕΡΤ ήταν η Εισαγωγή από την όπερα Ρέα του Σπυρίδωνος Φιλίσκου Σαμάρα. Εξίμισι δεκαετίες αργότερα, έχοντας συνεισφέρει σημαντικά στη μουσική ζωή του τόπου, η ορχήστρα στηρίζει την πλήρη παρουσίαση της όπερας, μαζί με την Χορωδία της ΕΡΤ, σε διδασκαλία του βαρύτονου Κωστή Κωνσταντάρα. Τα δύο σύνολα θα διευθύνει ο Νίκος Αθηναίος.

Η Δήμητρα Θεοδοσίου, μία από τις λαμπρότερες ελληνίδες υψιφώνους της τελευταίας δεκαετίας ερμηνεύει τη Ρέα, ενώ το ρόλο του Λυσία θα ερμηνεύσει ο βρετανός δραματικός τενόρος Ιάν Στόρεϊ.
Συμμετέχουν επίσης, ο ιταλός βαρύτονος Λούτσιο Γκάλλο, ο διαπρεπής Ελληνας βαθύφωνος Δημήτρης Καβράκος, η Μαρίνα Βουλογιάννη και ο Γιάννης Χριστόπουλος. Την ευθύνη της φωτοσκηνοθεσίας έχει ο Γιάννης Καραχισαρίδης ενώ τα κοστούμια της παράστασης υπογράφει η Σοφία Παντουβάκη.

Τιμές εισιτηρίων: 90, 75, 54, 38, 28 ευρώ
Εισιτήρια πωλούνται στα Κεντρικά Ταμεία (Πανεπιστημίου 39) και στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού (τηλ. 210-9282900).
Δευτέρα έως Παρασκευή 8.30 - 16.00, Σάββατο 9.00 - 14.30, Κυριακή κλειστά
Η προπώληση εισιτηρίων αρχίζει τρεις εβδομάδες πριν από κάθε παράσταση. Τηλεφωνική προπώληση εισιτηρίων με πιστωτική κάρτα (210-9282900). Δευτέρα έως Παρασκευή 8.30-20.00, Σάββατο 9.00-14.30, Κυριακή κλειστά.
Η προπώληση τηλεφωνικά αρχίζει μία μέρα μετά την έναρξη της προπώλησης από τα ταμεία και ολοκληρώνεται για κάθε παράσταση στις 16.00 της ημέρας παράστασης.
Η παράσταση αρχίζει στις 9.00 μμ.