"Πλανήτης Ποδόσφαιρο" ... στη Θεσσαλονίκη!

06.07.2004
Το Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, το Ινστιτούτο Goethe Θεσσαλονίκης και το πρακτορείο Magnum Photos αφιερώνουν την έκθεση "Πλανήτης Ποδόσφαιρο", που παρουσιάζεται από τις 2 Ιουλίου,στην Εθνική Ομάδα της Ελλάδας.
Το Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, το Ινστιτούτο Goethe Θεσσαλονίκης και το πρακτορείο Magnum Photos αφιερώνουν την έκθεση "Πλανήτης Ποδόσφαιρο" στην Εθνική Ομάδα της Ελλάδας και στον γερμανό προπονητή της, κ. Ότο Ρεχάγκελ για την ανεπανάληπτη επιτυχία τους σε όλη τη διάρκεια του EURO 2004 και τους προσκαλούν να επισκεφθούν την έκθεση στις 11 Αυγούστου 2004, όταν θα έρθουν στη Θεσσαλονίκη για τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Η έκθεση εγκαινιάστηκε στις 2 Ιουλίου 2004, στους χώρους του ΜΜΣΤ και θα διαρκέσει μέχρι τις 19 Σεπτεμβρίου 2004.
Η έκθεση, που συγκροτήθηκε για το Ινστιτούτο Goethe από το αρχείο του διεθνώς αναγνωρισμένου φωτογραφικού πρακτορείου Magnum Photos, παρουσιάζει τη γοητεία που ασκεί το ποδόσφαιρο σε όλα τα μήκη και πλάτη του κόσμου.
Άνθρωποι ανεξαρτήτου ηλικίας, οπουδήποτε στον κόσμο, ξεφεύγουν από την πραγματικότητα παίζοντας μπάλα ενώ παράλληλα έρχονται πιο κοντά στους συνανθρώπους τους.

Το ποδόσφαιρο γοητεύει, συγκινεί, ενώνει, εξομαλύνει τις διαφορές και ψυχαγωγεί. Σε παραλίες, σε αυλές, σε φυλακές ή σε αλάνες, από τη Σαουδική Αραβία ως τη Βραζιλία κι από τη Νότιο Κορέα ως τις ΗΠΑ μία είναι η κοινή γλώσσα, η γλώσσα που καταλαβαίνουν και μιλούν όλοι: το ποδόσφαιρο. Γνωρίζουμε έτσι έναν κόσμο όπου το ποδόσφαιρο αποτελεί μέσο έκφρασης της ατομικότητας μέσα σε διαφορετικές κουλτούρες.