Τρομοκρατία και άλλα δαιμόνια...

05.07.2004
Η Νέα Τάξη των ΗΠΑ είναι γεγονός. Η Αυτοκρατορία επιτίθεται στην ανθρωπότητα: το Διεθνές Δίκαιο ανατράπηκε, ο ΟΗΕ έγινε σκιά του εαυτού, τα ανθρώπινα δικαιώματα σχεδόν καταργήθηκαν, το "κέρδος χωρίς σύνορα" γίνεται θρησκεία. Ποιος είναι λοιπόν ο αληθινός τρομοκράτης; Η Αλ Κάιντα ή η αυτοκρατορία των ΗΠΑ; Η αιχμηρή πένα του Περικλή Κοροβέση φωτίζει το πραγματικό πρόσωπο της τρομοκρατίας που εγκλωβίζει τον πολίτη στη δίνη της παγκόσμιας καταστολής.
"Ας κάνουμε τώρα μια υπόθεση κι ας φανταστούμε ένα άλλο κράτος, που ενθουσιάζεται από τις αρχές των ΗΠΑ και τις εφαρμόζει στη χώρα του. Τότε θα μπορεί να εκτελεί τους αντιπάλους του χωρίς δίκη, θα έχει το δικαίωμα να βασανίζει τους κρατουμένους, θα μπορεί να βομβαρδίζει αμάχους, να σκοτώνει γυναίκες και παιδιά, να καταστρέφει τα χωράφια τους και τις σοδειές τους, να τους απαγορεύει την πρόσβαση σε πόσιμο νερό ή να ανατινάζει τα πηγάδια τους, να γκρεμίζει τα σπίτια τους, να μην τους επιτρέπει την πρόσβαση σε νοσοκομεία και να τους αφήνει να πεθαίνουν στους δρόμους.
Επιπλέον, θα έχει το δικαίωμα να τους διώχνει από την νόμιμη γη τους
, να την κάνει οικόπεδα και να την αποικίζει. Η φαντασία όμως είναι πιο αδύνατη από την πραγματικότητα. Σκέφτηκα να περιγράψω μια αποτρόπαια χώρα και βρέθηκα να περιγράφω το Ισραήλ του Σαρόν. Ο Μπους, βέβαια, δεν βλέπει τίποτα άλλο στο Ισραήλ, εκτός από μια πολιτική που είναι οργανικά ενταγμένη στον Νέο Αμερικάνικο Αιώνα..."

Η Νέα Τάξη των ΗΠΑ είναι γεγονός. Η Αυτοκρατορία επιτίθεται στην ανθρωπότητα: το Διεθνές Δίκαιο ανατράπηκε, ο ΟΗΕ έγινε σκιά του εαυτού, τα ανθρώπινα δικαιώματα σχεδόν καταργήθηκαν, το "κέρδος χωρίς σύνορα" γίνεται θρησκεία. Το παιχνίδι παίζεται στις πλάτες των λαών: από τον πόλεμο του Ιράκ ως την οικολογική καταστροφή, από τη μάστιγα της ανεργίας ως τον τρόμο της πείνας, από τα μονοπώλια ως τα μεταλλαγμένα προϊόντα και τα άλλα δαιμόνια της παγκοσμιοποίησης. Ποιος είναι λοιπόν ο αληθινός τρομοκράτης; Η Αλ Κάιντα ή η αυτοκρατορία των ΗΠΑ; Η αιχμηρή πένα του Περικλή Κοροβέση φωτίζει το πραγματικό πρόσωπο της τρομοκρατίας που εγκλωβίζει τον πολίτη στη δίνη της παγκόσμιας καταστολής.

Ο Περικλής Κοροβέσης γεννήθηκε το 1941 στο Αργοστόλι. Σπούδασε θέατρο με το Δημήτρη Ροντήρη, σημειολογία με τον Ρολάν Μπαρτ και παρακολούθησε μαθήματα με τον P. Vidal Naquet στο Παρίσι. Από μικρή ηλικία μετείχε ενεργά στο δημοκρατικό κίνημα της αριστεράς. Στη διάρκεια της χούντας φυλακίστηκε και εξορίστηκε. Το πρώτο του βιβλίο "Ανθρωποφύλακες" (1969) μεταφράστηκε σε πολλές γλώσσες. Εκτός από πεζά έχει γράψει θέατρο, παιδική λογοτεχνία και τελευταία ποίηση. Παράλληλα με τη συγγραφική του δραστηριότητα διατηρεί μόνιμες στήλες στις εφημερίδες "Ελευθεροτυπία" και "Εποχή".

Εκδόσεις Ηλέκτρα
Συγγραφέας: Περικλής Κοροβέσης
Τίτλος: Τρομοκρατία και άλλα δαιμόνια
Σελίδες: 296
ISBN: 960-88119-2-9