Σταμάτης Γαρδέλης: Eγώ δεν είμαι σύγχρονο ...τηλεοπτικό προϊόν

21.06.2010
Ο «κ. Χαμηλών Τόνων», όπως αυτοαποκαλείται, μιλάει για την αποχώρησή του και για το αν πληρώνονται και πώς οι διαγωνιζόμενοι στο «DWTS»

Οι παλαιότεροι τον γνωρίζουν από τα 80s, ενώ στη συνείδηση των νεότερων γενιών έχει καταγραφεί ως cult είδωλο αυτής της δεκαετίας. Ατάκες του από τα «Τσακάλια» και από αλλού μνημονεύονται ακόμα.

Ο ηθοποιός Σταμάτης Γαρδέλης φέτος κέρδισε ξανά το κοινό με τις χορευτικές του φιγούρες και μιλά για την αποχώρησή του από το «Dancing with the stars», για τις επαγγελματικές του σχέσεις με την εταιρεία παραγωγής του σόου, για την Ευγενία Μανωλίδου και για τη... σεμνή προστυχιά της Eρρικας Πρεζεράκου.

- Γιατί πιστεύετε ότι «βγήκατε» από το «Dancing with the stars»;

Γιατί προφανώς η εικόνα μας δεν θα πληρούσε επαρκώς τους τηλεοπτικούς όρους, έτσι όπως διαμορφώνονται αυτήν την εποχή.

- Δηλαδή θεωρείτε ότι οι τηλεοπτικοί όροι θέλουν κάποιους άλλους...

Να μην το αναλύσουμε. Ας το αφήσουμε έτσι. Απλώς η εικόνα μας δεν πληρούσε επαρκώς τους τηλεοπτικούς όρους, έτσι όπως διαμορφώνονται αυτήν την εποχή.

- Μάλιστα. Ερρικα Πρεζεράκου;

Η Ερρικα έχει το οξύμωρο της «σεμνής προστυχιάς».

- Θα δηλώνατε ξανά συμμετοχή;

Θα το ξανάκανα. Γιατί εδώ δεν ισχύει το δις εξαμαρτείν ουκ ανδρός σοφού. Δεν το βλέπουμε σαν αμαρτία, αλλά σαν μια φιλανθρωπία. Η σειρά είναι φιλανθρωπική.

- Βέβαια από τη μία έχει φιλανθρωπικό χαρακτήρα το σόου, αλλά έχουν ακουστεί πολλά για τους επώνυμους ότι πληρώνονται...

Είναι και θέμα συμφωνίας του καθένα και πώς διαμορφώνει τη σχέση του με την εταιρεία παραγωγής που έχει αναλάβει αυτό το παιχνίδι. Δηλαδή εγώ έχω μια μεγάλη συνεργασία με την Ena (σ.σ.: η εταιρεία παραγωγής), οπότε έγιναν διάφοροι συμψηφισμοί, τηλεοπτικών χρόνων, επωνυμίες εξαργύρωσης και διάφορα τέτοια.

- Δηλαδή έχετε σχέσεις με την εταιρεία παραγωγής και πέρα από «Dancing with the stars»;

Το «Dancing with the stars» είναι μία πτυχή της σχέσης μου με την εταιρεία.

- Τα όσα καταγγέλλονται περί στημένου παιχνιδιού;

Οχι, καλέ. Τι ανάγκη έχει ένα κανάλι να κάνει μια στημένη παραγωγή; Μια χαρά αξιοκρατικό ήταν.

- Για την Ευγενία Μανωλίδου υπάρχει η άποψη ότι παίζει ρόλο...

Ολοι παίζουμε ρόλο. Ολοι παίζουμε έναν κοινωνικό ρόλο μέσα σ’ αυτόν τον χώρο και τη σόουμπιζ και μέσα στην κοινωνία γενικότερα. Το πόσο διακριτικός είναι αυτός ο ρόλος εξαρτάται από το κατά πόσο ενοχλείς τον άλλον. Βέβαια η συμπεριφορά κάποιων ανθρώπων με έχει ξεμυαλίσει. Η Ευγενία είναι πολύ ευγενικός άνθρωπος, πολύ φωτεινή, πολύ λαμπερή.

- Κρατήσατε χαμηλούς τόνους κατά την παραμονή σας στο «Dancing with the stars». Εφταιξε αυτό το γεγονός;

Εγώ ήμουν ο κ. Χαμηλών Τόνων (γέλια). Δεν νομίζω ότι έφταιξε. Είναι σκληρό ρήμα αυτό. Και πάλι εδώ είμαι.

- Περιμένατε να φτάσετε τόσο ψηλά;

Οχι. Δεν το περίμενα το απόλυτο αουτσάιντερ να φτάσει ημιτελικό. Μην ξεχνάμε ότι ξεκίνησα με σπασμένο χέρι.

- Γράφτηκαν κάποια σχόλια ότι στενοχωρηθήκατε που αποχωρήσατε και ότι γι’ αυτό δεν πήγατε στο «10 με 1 μαζί»;

Οχι. Μα δεν βρήκα και καμιά κλήση. Είχαν έρθει και κάποιοι φίλοι μου και είχαμε φύγει και απλώς ξεκουράστηκα. Απόδειξη ότι βγήκα και στον Θέμο το βράδυ. Και με τα παιδιά ήμαστε καλοί φίλοι και με τον Γιώργο και τον Σπύρο (σ.σ.: Καραμέρο και Χαριτάτο). Αλλά δεν βρήκα και κανένα μήνυμα. Είδα ένα μήνυμα αργά το μεσημέρι αλλά ήταν αργά. Δεν απέφυγα τίποτα και δεν αποφεύγω. Δεν αισθάνομαι αυτό το αίσθημα της τσίτας. Θεωρώ ότι ήμαστε ώριμοι τηλεοπτικά για να παίξουμε στο επεισόδιο «Ο κ. Χαμηλών Τόνων αποχωρεί μετά τυμπάνων και πιπινιών στην πίστα». Δηλαδή δεν το είδα ως χασούρα.

- Μόνο κέρδος είχατε...

Μόνο κέρδος είχα από αυτό. Μα είναι φιλανθρωπικό, είναι μια συμμετοχή σε μια μεγάλη ομάδα ανθρώπων που προσπαθούν να πραγματοποιήσουν ευχές παιδιών.

Η θέση του ΑΝΤ1
Τα χρήματα που θα δοθούν στο φιλανθρωπικό ίδρυμα «Make a wish» μπορεί και να ξεπεράσουν τα 100.000 ευρώ και θα δοθούν από τον ΑΝΤ1. Το κανάλι, ενάντια στα όσα ακούγονται, διευκρινίζει ότι οι επώνυμοι δεν πληρώνονται παρά μόνο καλύπτονται κάποια έξοδα μετακίνησης, κυρίως μικροποσά.

Λευτέρης Μπιντέλας