Χειροπέδες στον Σεφερλή...

14.06.2010
Χειροπέδες φόρεσαν στον «άνθρωπο που σκορπούσε το γέλιο» για να οδηγηθεί στην Εισαγγελία Πειραιά για μια τυπική παράβαση...

Χειροπέδες φόρεσαν στον «άνθρωπο που σκορπούσε το γέλιο» για να οδηγηθεί στην Εισαγγελία Πειραιά για μια τυπική παράβαση... Ο γνωστός ηθοποιός Μάρκος Σεφερλής, αν και ταλαιπωρημένος μετά από διανυκτέρευση στο κρατητήριο του κτιρίου της Αστυνομικής Διεύθυνσης Πειραιά δεν έχασε το χιούμορ του και δείχνοντας τις χειροπέδες, που του είχαν φορέσει οι αστυνομικοί, σχολίασε με καυστικό τρόπο:

«Μου ‘βαλαν και χειροπέδες. Ετσι καταλήγει κάποιος που χαρίζει γέλιο στον κόσμο. Εάν έκανα εμπόριο όπλων, πούλαγα ναρκωτικά, έκλεβα λεφτά από το κράτος θα είχα άλλη μεταχείριση...».

Ακολούθως, ο «Μάρκουλης» των μικρών φίλων του εύχεται να «μην τύχει σε κανέναν να νιώσει αυτή την αίσθηση των χειροπέδων στο χέρι του, λέγοντας:

«Οταν, μάλιστα, είσαι αθώος είναι ό,τι πιο βάναυσο μπορεί να συμβεί στον συναισθηματικό σου κόσμο».

Τελικά, προχτές το μεσημέρι, με εντολή της εισαγγελέως ο καλλιτέχνης αφέθηκε ελεύθερος και τελείωσε η ταλαιπωρία του, που είχε ξεκινήσει γύρω στις 11 το βράδυ της περασμένης Παρασκευής, όταν συνελήφθη από αστυνομικούς στο «Δελφινάριο» με την κατηγορία της «παραβίασης σφραγίδων».

Ο ίδιος πάντως ενώ βρισκόταν έξω από το εισαγγελικό γραφείο, συνοδευόμενος από τον δικηγόρο του Μιχάλη Σαρρή, είπε στο «Εθνος» ότι θα προχωρήσει σε όλες τις νόμιμες ενέργειες σε βάρος κάθε υπευθύνου, που δεν μπορεί να λειτουργήσει ομαλά το θέατρο, αφού όπως λέει εδώ και 5 χρόνια δεν μπορεί να βγάλει άδεια λειτουργίας.

Οπως εξηγεί μίσθωσε πριν από 5 χρόνια έπειτα από διαγωνισμό το «Δελφινάριο» καταβάλλοντας στον Δήμο Πειραιά μίσθωμα ύψους 141.000 ευρώ για το τετράμηνο της καλοκαιρινής λειτουργίας.

«Πέντε χρόνια προσπαθώ να βγάλω άδεια. Καλώ επιτροπές να έρθουν να γνωμοδοτήσουν, έρχονται με πολύ δυσκολία και πάντα επιλέγουν να έρθουν, στα μέσα Ιουνίου, αφού εγώ έχω χάσει τις πρώτες 10 - 20 ημέρες του Ιουνίου, που πρέπει το θέατρο να λειτουργεί» είπε ο ίδιος.

Πάντως, πέρυσι τον Σεπτέμβριο με το τέλος των παραστάσεων με εντολή της Περιφέρειας Αττικής το θέατρο σφραγίστηκε.

Η αρμόδια επιτροπή έκανε αυτοψία μόλις την περασμένη Τετάρτη και δύο μέρες μετά συνελήφθη ο ηθοποιός με την κατηγορία της παραβίασης σφραγίδων, αν και όπως εξηγεί ο ίδιος το θέατρο ανοίχτηκε από την επιτροπή και βρισκόταν εκεί με τον μηχανικό για να διορθώσουν τις παρατηρήσεις, που είχαν γίνει.

Ματαιώθηκε η πρεμιέρα

Η πρεμιέρα του έργου «Ο Μάγος του Ροζ», που ήταν προγραμματισμένη για προχτές, ματαιώθηκε αλλά, όπως μας είπε ο Μάρκος Σεφερλής, στο έργο θα έχει, πλέον και ειδική αναφορά στην ΕΛ.ΑΣ. και στην περιπέτειά του...

Σταύρος Μαλαγκονιάρης
Φωτό: Δημήτρης Ψαρρός