INSTALLATION 496 : Θεατρικό δρώμενο του Takis στο Λονδίνο!

27.05.2004
Συνεχίζεται το πρώτο μέρος των εκδηλώσεων INSTALLATION 496 που οργανώνουν αυτές τις μέρες στο Λονδίνο το Royal Academy of Dramatic Art (RADA) σε συνεργασία με το Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού.
Συνεχίζεται το πρώτο μέρος των εκδηλώσεων INSTALLATION 496 που οργανώνουν αυτές τις μέρες στο Λονδίνο το Royal Academy of Dramatic Art (RADA) σε συνεργασία με το Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού. Οι εκδηλώσεις φιλοξενούνται στο Jerwood Vanbrugh Theatre, στους χώρους της Royal Academy of Dramatic Art.
Το Installation 496, θεατρικό δρώμενο του Takis (τελειόφοιτου στο μεταπτυχιακό τμήμα σκηνογραφίας της RADA), είχε παρουσιαστεί αρχικά στο Βουκουρέστι, αποσπώντας πολύ θετικές κριτικές. H εκδήλωση που παρουσιάζεται τώρα στο Λονδίνο με την ευκαιρία της επετείου των 2,500 χρόνων από τη γέννηση του Σοφοκλή, περιλαμβάνεται στους εορτασμούς των 100 χρόνων της RADA, της μεγαλύτερης δραματικής σχολής στην Αγγλία, της οποίας απόφοιτος είναι και η Ξένια Καλογεροπούλου. Σημειώνεται ότι το θεατρικό αυτό δρώμενο είναι εμπνευσμένο από τον Θηβαϊκό Κύκλο του Σοφοκλή.
Τη μουσική και για τα δύο μέρη συνέθεσε ο Σταμάτης Κραουνάκης.

Μέρος 1ο: 26 Μαΐου - 1η Ιουνίου
Το δρώμενο Installation 496 είναι επηρεασμένο από τον Θηβαϊκό Κύκλο του Σοφοκλή και συνδυάζει μουσική, φωτισμό, ευωδιές και γλυπτά για να επικοινωνήσει στο κοινό τις βαθύτερες παρορμήσεις και επιθυμίες των δεκατεσσάρων ηρώων της τραγωδίας. Κάθε ένας από τους χαρακτήρες παρουσιάζεται μέσα από ένα τεράστιο κοστούμι που αιωρείται σε έναν διαφανή, ελαστικό τοίχο. Όλες τις ημέρες παρουσίασής του, στις 1.30 και στις 6.30 μ.μ., στο δρώμενο θα συμμετάσχει η Ελληνίδα σοπράνο Βικτώρια Ταγούλη.

Μέρος 2ο: 10 - 19 Ιουνίου
Το δεύτερο μέρος προσεγγίζει το θεατρικό μύθο μέσα από σύγχρονους χαρακτήρες και ηθοποιούς και εξετάζει το πώς και γιατί ένας τόσο παλιός μύθος αντηχεί ακόμα στη σημερινή εποχή. Η γνωστή Βρετανίδα συγγραφέας και σκηνοθέτης Nona Shepphard επιχειρεί αυτή τη σύγχρονη προσέγγιση μαζί με δεκατέσσερις τριτοετείς ηθοποιούς της RADA μέσα από καθημερινές απογευματινές παραστάσεις.
Ο καλλιτέχνης Takis ήρθε στη RADA μετά από σπουδές σκηνογραφίας στο Εθνικό Πανεπιστήμιο Τεχνών του Βουκουρεστίου. Τα τελευταία έξι χρόνια εργάστηκε ως ενδυματολόγος και σκηνογράφος για παραγωγές που έγιναν στην Αθήνα, το Βουκουρέστι, το Παρίσι, τη Ρώμη, τη Βενετία και το Λονδίνο.