Για πολίτικα στης "Δηιάνειρας"

26.03.2004
Επειδή η Πόλη πέφτει κάπως μακριά, όσοι επιθυμείτε να γευθείτε αυθεντικές πολίτικες γεύσεις (φέτος με την ταινία Πολίτικη Κουζίνα, πολλοί έχουμε την περιέργεια να γνωρίσουμε από κοντά την κουζίνα) ο σωστός προορισμός είναι...η Δηιάνειρα.
Επειδή η Πόλη πέφτει κάπως μακριά, όσοι επιθυμείτε να γευθείτε αυθεντικές πολίτικες γεύσεις (φέτος με την ταινία Πολίτικη Κουζίνα, πολλοί έχουμε την περιέργεια να γνωρίσουμε από κοντά την κουζίνα) ο σωστός προορισμός είναι...η Δηιάνειρα. Το όνομα ίσως να είναι κάπως άσχετο (η Δηιάνειρα ήταν η σύζυγός του Ηρακλή, οπότε λογικά δεν έχει σχέση με την Πόλη), ωστόσο το εν λόγω εστιατόριο διαθέτει ελληνική κουζίνα, με κάποιες ετερόκλητες επιρροές από την Μικρά Ασία και τις χαμένες πατρίδες γενικότερα. Η "Δηιάνειρα" μετρά λίγο καιρό ζωής, όμως με τη φιλοσοφία του και τις γεύσεις που περιλαμβάνει, αποκτά φίλους.

Ο Χώρος
Πρόκειται για ένα πέτρινο σπίτι ανακαινισμένο σε... ατμοσφαιρικούς τόνους, που σκοπό έχουν να ηρεμούν τους θαμώνες. Αυτό πετυχαίνεται με τα γήινα χρώματα που επικρατούν στον χώρο, τις χειροποίητες ζωγραφιές στους τοίχους (απεικονίζουν έναν αγρό γεμάτο στάχυα) και τα μίνιμαλ έπιπλα.

Η Κουζίνα
Η κουζίνα είναι ελληνική, με εμφανείς τις επιρροές (κυρίως στα ορεκτικά) από τη Μικρά Ασία. Από τις γεύσεις ξεχωρίζουν τα τυροπιτάκια, τα κρεατοπιτάκια και τα χορτοπιτάκια καθώς είναι φτιαγμένα από σπιτικό φύλλο. Από τα κυρίως πιάτα ξεχωρίζουν το αρνάκι του αμπελουργού και ο βίσονας ψητός.


Αθ. Διάκου 12 & Χρ. Σμύρνης, Πεύκη
Τηλ: 210-8055695
Τιμή: 18-20 ευρώ.