"Κοκκινίζουμε αργά" για 8 παραστάσεις

16.03.2004
Το Χοροθέατρο του Κ.Θ.Β.Ε. παρουσιάζει από τις 26 Μαρτίου ως τις 4 Απριλίου την παράσταση "Κοκκινίζουμε αργά" σε χορογραφία της Κατερίνας Παπαγεωργίου, στο μικρό θέατρο της Μονής Λαζαριστών.
Το Χοροθέατρο του Κ.Θ.Β.Ε. παρουσιάζει από τις 26 Μαρτίου ως τις 4 Απριλίου την παράσταση "Κοκκινίζουμε αργά" σε χορογραφία της Κατερίνας Παπαγεωργίου, στο μικρό θέατρο της Μονής Λαζαριστών.

Πέντε πλάσματα γεννιούνται και βιώνουν την άγρια μεταμόρφωσή τους και την ολοκλήρωση αυτής της μεταμόρφωσης μέσα από τη γυναικεία μορφή. Η σκηνή γεμάτη διπλά κρεβάτια. Μια ατελείωτη κρεβατοκάμαρα και μέσα σ' αυτήν πέντε γυναίκες γίνονται κομμάτια του ερωτικού τους παζλ. Η κάθε μία και όλες μαζί εισβάλλουν στη γυναικεία φύση τους και ξεριζώνουν τα υπολείμματα του αρσενικού από την καρδιά και το κρεβάτι τους.
Με έντονη την ανάγκη της απογύμνωσης η γυναίκα κοιτάζεται στον καθρέφτη και τον διαπερνά. Ανακαλύπτει το αγρίμι που κρύβει μέσα της. Οι συναντήσεις των χορευτών, γεμάτες εκρηκτικότητα τονίζουν αυτήν την πλευρά της γυναίκας χωρίς να αφαιρούν τη θηλυκότητά της.
Εγκλωβισμένες σε ένα χώρο γεμάτο ερωτικές μνήμες, η κάθε μία αντιμετωπίζει τη στιγμή της αποκόλλησής της από τη θηλυκή αγέλη και χορεύει μόνη, για τον άντρα απόντα.
Και οι πέντε ξαπλωμένες στο μοναδικό έπιπλο που προσφέρει το γλυκό συναίσθημα της ασφάλειας, ξυπνούν, κοιμούνται, ονειρεύονται, τρομάζουν από τους εφιάλτες τους, φωνάζουν....
Μόνο στο τέλος, όταν όλες έχουν καταθέσει τις ιστορίες τους, ο άνδρας κάνει την εμφάνισή του στη σκηνή, αδειάζει το χώρο στριμώχνοντας τα κρεβάτια σε μια γωνιά της σκηνής κι εκείνες λυτρωμένες και αποδεσμευμένες χορεύουν φορώντας τις γόβες τους.

Συντελεστές:
Χορογραφία-κοστούμια: Κατερίνα Παπαγεωργίου
Σκηνογραφία: Νατάσσα Ψάρρη
Μουσική: K. Coti
Φωτισμοί: Θοδωρής Καραπίντσιος
Σχεδιασμός ήχου: Κώστας Παπαχρήστος

Ερμηνεύουν: Αμάλια Μπένετ, Δήμητρα Χαραλάμπους, Έλενα Τοπαλίδου, Πόλυ Βόικου, Νάνσυ Σταματοπούλου.

Η παράσταση ανεβαίνει από τις 26/3 ως και τις 4/4 2004, από Τετάρτη ως Κυριακή στις 21.00.
Εισιτήρια: ευρώ 18, 9.