2.574 ελληνικά βιβλία στην Αλεξάνδρεια!

28.01.2004
Η Βουλή των Ελλήνων, εκτιμώντας και αναγνωρίζοντας τις αξίες της γνώσης και της επιστήμης, απέστειλε στη σύγχρονη Βιβλιοθήκη της Αλεξάνδρειας, με απόφαση του Προέδρου της κ. Απόστολου Κακλαμάνη, 1.868 τίτλους που αντιστοιχούν σε 2.574 βιβλία αρχαίων και νεώτερων Ελλήνων συγγραφέων.
Η Βουλή των Ελλήνων, εκτιμώντας και αναγνωρίζοντας τις αξίες της γνώσης και της επιστήμης, απέστειλε στη σύγχρονη Βιβλιοθήκη της Αλεξάνδρειας, με απόφαση του Προέδρου της κ. Απόστολου Κακλαμάνη, 1.868 τίτλους που αντιστοιχούν σε 2.574 βιβλία αρχαίων και νεώτερων Ελλήνων συγγραφέων. Την παράδοση των βιβλίων ανέλαβε η Γενική Πρόξενος κα Κωνσταντίνα Αθανασιάδου.

"Με τη δωρεά αυτή", όπως αναφέρει ο κ. Κακλαμάνης στην επιστολή του προς τον Διευθυντή της Βιβλιοθήκης της Αλεξάνδρειας Δρα Ισμαήλ Σεραγκελντίν, "η Βουλή των Ελλήνων επιθυμεί να εκφράσει την υποστήριξή της και τη φιλία της απέναντι στο πνευματικό αυτό Ίδρυμα, που έχει αναλάβει το σημαντικό ρόλο της συγκέντρωσης και διαφύλαξης της ανθρώπινης σκέψης από τους αρχαιότατους χρόνους έως τις ημέρες μας".
Ο Πρόεδρος της Βουλής, καταλήγοντας τονίζει:"Με τη βεβαιότητα ότι οι ακατάλυτοι δεσμοί που ενώνουν τους λαούς μας, θα συνεχίσουν και στο μέλλον να μας οδηγούν σε έργα προόδου, ειρήνης και ελευθερίας, εύχομαι η νέα Βιβλιοθήκη της Αλεξάνδρειας να καταστεί παγκόσμιο κέντρο του πνεύματος και του πολιτισμού".

Στο μεταξύ, τους λογοτέχνες που βραβεύθηκαν με τα κρατικά λογοτεχνικά βραβεία του έτους 2003 τίμησε και φέτος ο Πρόεδρος της Βουλής σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της 27ης Ιανουαρίου στο Εντευκτήριο των Βουλευτών. Ο κ. Κακλαμάνης απένειμε στους βραβευθέντες ασημένιο αναμνηστικό μετάλλιο που απεικονίζει τον Ελευθέριο Βενιζέλο, από το μαρμάρινο ανάγλυφο του Φωκίωνα Μελά -Ρώρα, το οποίο τυπώθηκε με την ευκαιρία του εορτασμού από τη Βουλή των 90 χρόνων από τους Βαλκανικούς Πολέμους 1912-13, καθώς και την έκδοση της Βουλής "Περικλέους Επιτάφιος".