Η ελληνική σύγχρονη φωτογραφία στο Βερολίνο!

15.01.2004
Εκθεση σύγχρονης φωτογραφικής τέχνης με τη συμμετοχή δώδεκα νέων καλλιτεχνών από όλη την Ελλάδα οργανώνει στους χώρους του ο Νέος Σύλλογος Τέχνης Βερολίνου.
Εκθεση σύγχρονης φωτογραφικής τέχνης με τη συμμετοχή δώδεκα νέων καλλιτεχνών από όλη την Ελλάδα οργανώνει στους χώρους του ο Νέος Σύλλογος Τέχνης Βερολίνου.
Η έκθεση γίνεται με την πρωτοβουλία και την υποστήριξη του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού στη Γερμανία και θα διαρκέσει από τις 17 Ιανουαρίου μέχρι τις 29 Φεβρουαρίου. Πρόκειται για την πρώτη ομαδική έκθεση νέων Ελλήνων φωτογράφων που γίνεται στο εξωτερικό.
Ο Νέος Σύλλογος Τέχνης Βερολίνου παρουσιάζει την έκθεση, στο πλαίσιο των ετήσιων αφιερωμάτων του στη φωτογραφική τέχνη διαφορετικών χωρών. Το φετινό αφιέρωμα στην Ελλάδα γίνεται με τη συνεργασία του Μουσείου Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης, στενό συνεργάτη του ΕΙΠ στο Βερολίνο επί σειρά ετών.

Συμμετέχουν οι καλλιτέχνες: Μανώλης Μπαμπούσης, Χριστίνα Καλμπάρη, Μελίνα Καμινάρη, Πάνος Κοκκινιάς, Γιάννης Κωνσταντίνου, Νίκος Μάρκου, Λία Ναλμπαντίδου, Νίκος Παναγιωτόπουλος, Βασίλης Πολυχρονάκης, Επαμεινώνδας Σχίζας, Πάνος Βαρδόπουλος, Νικολέτα Ζήση. Επιμελητής της έκθεσης είναι ο Ηρακλής Παπαϊωάννου, επιμελητής του Μουσείου Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης.

Την έκθεση συνοδεύει κατάλογος του εκδοτικού οίκου Braus. Συγγραφείς των κειμένων του καταλόγου είναι ο Κώστας Αντωνιάδης, διευθυντής του Μουσείου Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης και ο Ηρακλής Παπαϊωάννου.

Στο πλαίσιο της έκθεσης εντάσσονται και οι ακόλουθες παράλληλες εκδηλώσεις:
- 21 Ιανουαρίου: Εκθεση έργων της Χριστίνας Δημητριάδη, που ζει στο Βερολίνο
- 11 Φεβρουαρίου: Ελληνική τέχνη video, επιλεγμένη από τον Μάνθο Σαντοριναίο, Κέντρο Ψηφιακής Τέχνης, Αθήνα. Παρουσίαση: Katja Albers, Video - Forum του Νέου Συλλόγου Τέχνης Βερολίνου.
- 25 Φεβρουαρίου: "Ελληνική φωτογραφία κατά τον 20ο και τον 21ο αιώνα. Από το μυθικό στο εικονικό συγκείμενο". Διάλεξη του Matthias Harder, Βερολίνο.