"Αρκαδία" από το Κ.Θ.Β.Ε.

14.01.2004
Το Κ.Θ.Β.Ε. ετοιμάζεται να παρουσιάσει από τις 23 Ιανουαρίου 2004 το έργο "Αρκαδία" του Τομ Στόπαρντ σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Αρβανιτάκη στο Θέατρο της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών.
Το Κ.Θ.Β.Ε. ετοιμάζεται να παρουσιάσει από τις 23 Ιανουαρίου 2004 το έργο "Αρκαδία" του Τομ Στόπαρντ σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Αρβανιτάκη στο θέατρο της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών.
Το έργο του Στόπαρντ, που θεωρείται ένα από τα κορυφαία του 20ου αιώνα, είναι ένα γοητευτικό ταξίδι στον κόσμο της ποίησης, της επιστήμης και της φιλοσοφίας μέσα από ανθρώπινες ιστορίες γεμάτες ρομαντισμό και σπαρταριστό χιούμορ.

Η Αρκαδία διαδραματίζεται στο αρχοντικό της οικογένειας Κόβερλι στο Σίντλεϊ Παρκ, αλλά ο χρόνος μετατοπίζεται από τις αρχές του 19ου αι στο τέλος του 20ου αιώνα.
1809 -1812: Ο Σέπτιμους, δάσκαλος της Τομασίνα Κάβερλι, είναι ερωτευμένος με τη μητέρα της. Έπειτα από απίστευτες ίντριγκες, που περιλαμβάνουν συζυγικές απιστίες, καλλιτεχνικές αντιζηλίες και επιστημονικές ανακαλύψεις, θα στραφεί τελικά στην αγκαλιά της μαθήτριας, με έναν τρόπο που θα αποδειχτεί ειρωνικά τραγικός.

1992: Ο πανεπιστημιακός Μπέρναρντ Nάιτινγκεϊλ έχει ανακαλύψει κάποιες επιστολές που τον κάνουν να πιστεύει πως πριν από 180 χρόνια ο Λόρδος Μπάιρον έκανε έρωτα στη γυναίκα ενός ποιητή, τον οποίο σκότωσε στη συνέχεια σε μονομαχία. Παράλληλα η ιστορικός Xάνα Tζάρβις, διεξάγει τη δική της έρευνα, προσπαθώντας να ανακαλύψει μια παράξενη φιγούρα που έζησε για χρόνια στους κήπους του αρχοντικού.
Ταξιδεύοντας ανάμεσα στο παρελθόν και στο παρόν, ο θεατής παρακολουθεί την προσπάθεια των ερευνητών να ανακαλύψουν τι πραγματικά συνέβη πριν από δύο αιώνες στο Σίντλεϊ Παρκ και ταυτόχρονα παρακολουθεί τα ίδια τα γεγονότα, έτσι ακριβώς όπως συνέβησαν τότε.

Συντελεστές:
Σκηνοθεσία : Kωνσταντίνος Aρβανιτάκης
Mετάφραση : Xριστίνα Mπάμπου Παγκουρέλλη
Σκηνικά : Γιώργος Σουγλίδης
Κοστούμια : Φωτεινή Δήμου
Μουσική : Kώστας Σουρβάνος
Φωτισμοί : Aλέκος Aναστασίου
Χορογραφία : Kατερίνα Παπαγεωργίου
Βοηθός σκηνοθέτη : Ξένια Aηδονοπούλου

Ηθοποιοί : Φίλιππος Σοφιανός, Aλεξάνδρα Παλαιολόγου, Xρίστος Γεωργίου, Kωνσταντίνος Δανίκας, Στέλλα Kαζάζη, Δημήτρης Kαρέλλης, Kωνσταντίνος Kωτσαδάμ, Γιώργος Nτουμούζης, Bασίλης Παπαδημητρίου, Eρατώ Πίσση, Γιώργος Pούφας, Kλαίρη Xριστοπούλου.