"Πορεία Α" στο Αέναον

20.01.2004
H ατομική έκθεση ζωγραφικής του Ανδρέα Ψαράκου με τον τίτλο "Πορεία Α" θα φιλοξενείται στην αίθουσα Τέχνης "Αέναον" από τη Δευτέρα 26 Ιανουαρίου.
H ατομική έκθεση ζωγραφικής του Ανδρέα Ψαράκου με τον τίτλο "Πορεία Α" θα φιλοξενείται στην αίθουσα Τέχνης "Αέναον" από τη Δευτέρα 26 Ιανουαρίου.
Ο ταλαντούχος κι ευρηματικός αυτός καλλιτέχνης παρουσιάζει μία σειρά έργων του που φανερώνουν την αμεσότητα να συλλαμβάνει, να μεταποιεί εικαστικά και να αποδίδει υποβλητικά τα "τοπία" εσωτερικής ενατένισης που προτείνει στα βλέμματα των θεατών του, συνεγείροντας τον στοχασμό και διεγείροντας την δημιουργική τους φαντασία.
Με σχέδιο που επικεντρώνεται στα καίρια και απέριττα στοιχεία των αντικειμένων των καταστάσεων της καθημερινότητας, απ' την οποία αντλεί ο Α. Ψαράκος εναύσματα, οικοδομεί στη συνέχεια έναν δονούμενο μικρόκοσμο γεμάτο αντιθετικές ισορροπίες χρωμάτων και υποφώσκουσες εντάσεις. Μέσα από την αφαιρετική, χειρονομιακή και εξπρεσιονιστική του γραφή εμφανίζονται πρόσωπα ή αντικείμενα, τα οποία φέρνουν στο προσκήνιο ενδιάθετες δυνάμεις. Οι δυνάμεις αυτές, υποκείμενες στις τροπές του χρόνου και των αλλαγών, εκφράζονται με μία ποικιλία διαβαθμίσεων του φωτός και των σκιάσεων, διαμορφώνοντας σε κάθε έργο του μία συνοπτική, εικαστική "μονογραφία" που αναδεικνύει τον διάλογο της ιστορίας και του μύθου γύρω από την υπαρξιακή μοναξιά.
Τα έργα του Ψαράκου, φιλοτεχνημένα με μεικτά υλικά, αποτυπώνουν την αγωνία του συγχρόνου ανθρώπου που πολιορκείται από ένα πλήθος επάλληλων πληροφοριών, καθώς προσπαθεί να ισορροπήσει το στίγμα του ανάμεσα στην εντύπωση και στην μνήμη, στο παρελθόν και στο παρόν, στο φευγαλέο και στην διάρκεια, στα επίμονα ανακρατήματα του υποσυνειδήτου και ταυτοχρόνως στα διαρκώς εξελισσόμενα γεγονότα της ζωής που τον προσδιορίζουν.

Διάρκεια εκθέσης έως 13 Φεβρουαρίου
Ωρες λειτουργίας:
Δευτέρα: 18.00-21.30
Τρίτη έως Σάββατο: 10.00- 14.00 και 18.00-21.30
Κυριακή: Κλειστά