Λάβετε θέσεις για... "Πιρουνομαχίες"!

12.01.2004
Έχουμε ακούσει για "αερομαχίες", για "κοκορομαχίες" ακόμη και για "κυνομαχίες", όμως για "πιρουνομαχίες" ομολογώ πως ήτο η πρώτη φορά που άκουσα. Η μάχη, λοιπόν, με τα πιρούνια είναι τω όντι συγκινητική και όσοι επιθυμούν να λάβουν μέρος
Έχουμε ακούσει για "αερομαχίες", για "κοκορομαχίες" ακόμη και για "κυνομαχίες", όμως για "πιρουνομαχίες" ομολογώ πως ήτο η πρώτη φορά που άκουσα. Η μάχη, λοιπόν, με τα πιρούνια είναι τω όντι συγκινητική και όσοι επιθυμούν να λάβουν μέρος σε αυτές δεν έχουν παρά να περάσουν από το ομώνυμο μεζεδοπωλείο "Πιρουνομαχίες". Ο εν λόγω χώρος είναι πολύ νέος στο γίγνεσθαι της πρωτεύουσας, ωστόσο λόγω του μοντέρνου ύφους και τον ασυναγώνιστων γεύσεων έχει συγκεντρώσει το ενδιαφέρον των νέων κυρίως καλοφαγάδων.

Ο Χώρος
Η διακόσμηση είναι μοντέρνα και τα χρώματα που παίζουν είναι πολλά κι έντονα. Οι τοίχοι είναι κατακόκκινοι, ενώ τα κάδρα που κρέμονται σπάνε το έντονο χρώμα. Το τζάκι - σε συνδυασμό με τα χρυσάνθεμα - δημιουργεί μία πιο ζεστή ατμόσφαιρα και τα βαρέλια στο βάθος δημιουργούν μία εικόνα παλιού καπηλειού.

Η Κουζίνα
Και πάμε τώρα στις γεύσεις, οι οποίες σε αντίθεση με την προχωρημένη διακόσμηση, παραμένουν κλασικές. Καταρχάς, μέχρι να επιλέξετε τι θα πάρετε, μπορείτε να απολαύσετε ένα κερασμένο από τη διεύθυνση τσίπουρο με γλυκάνισο καθότι οι...πιρουνομαχίες θέλουν μία κάποια προθέρμανση. Από τα must είναι η παντζαροσαλάτα (ελαφρώς πικάντικη), η μελιτζανοσαλάτα και η πατατοσαλάτα. Επίσης, θα σας ενθουσιάσουν τα πουγκάκια (είναι με κιμά και μπεσαμέλ τυλιγμένα σε φύλλο κρέπας και δένονται με "σπάγκο" από σέλινο). Από τα κυρίως πιάτα, τώρα, το "κοζανίτικο" χοιρινό με κάστανα είναι η σπεσιαλιτέ του.

Η Μουσική
Οι "Πιρουνομαχίες" δεν ενδείκνυνται μόνο για φαγητό. Όλοι οι καλοί χορτασμένοι χωράνε εδώ, καθώς μπορείτε να πιείτε ένα ποτό στο μπαρ πριν τη βραδινή σας έξοδο. Εξάλλου, η μουσική που παίζε, κινείται σε μοντέρνα ελληνικά ακούσματα ενώ το Σάββατο μπορείτε να πετύχετε ακόμη και lounge διαθέσεις....

Νηλέως 54, Θησείο
Τηλ: 210- 3421276