Η τέχνη παίρνει ... το λεωφορείο!

28.11.2003
Τριάντα αστικά λεωφορεία "ντυμένα" με τα έργα των καταξιωμένων Ελλήνων ζωγράφων Αλέκου Φασιανού, Δημήτρη Μυταρά και Κώστα Τσόκλη θα κυκλοφορούν στους δρόμους της Αθήνας.
Τριάντα αστικά λεωφορεία «ντυμένα» με τα έργα των καταξιωμένων Ελλήνων ζωγράφων Αλέκου Φασιανού, Δημήτρη Μυταρά και Κώστα Τσόκλη θα κυκλοφορούν στους δρόμους της Αθήνας. Τα λεωφορεία αυτά παρουσίασαν την Πέμπτη στην Αίγλη του Ζαππείου ο υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών, Χρίστος Βερελής και οι Διοικήσεις του ΟΑΣΑ και της ΕΘΕΛ παρουσία των καλλιτεχνών.

Ο Χ. Βερελής, αναφερόμενος σε αυτήν την πρωτότυπη πρωτοβουλία του Υπουργείου Μεταφορών και Επικοινωνιών, με σύνθημα «Πολιτισμός σε κίνηση», δήλωσε: «Ο πολιτισμός έχει θέση παντού. Στα αεροδρόμια, στα λεωφορεία, στα τρένα, στις όμορφες και άσχημες γωνιές των πόλεων. Εχουμε ένα διπλό στόχο: σήμερα, φέρνουμε τα έργα τριών καταξιωμένων ζωγράφων της χώρας μας σε όλες τις γωνιές της Αθήνας, πιο κοντά στον κόσμο, αλλά παράλληλα κάνουμε τα μέσα μαζικής μεταφοράς ακόμη πιο ελκυστικά για το επιβατικό κοινό». Ο υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών αφιέρωσε την εκδήλωση στη μνήμη της Μελίνας Μερκούρη.