"Η μικρή μας πόλη" στο θέατρο Δημήτρης Χορν

28.11.2003
"Η μικρή μας πόλη" του Thornton Wilder, ένα μεγάλο έργο του παγκοσμίου ρεπερτορίου, πλημμυρισμένο από συναισθήματα, παρουσιάζεται από τις 28 Νοεμβρίου στο θέατρο "Δημήτρης Χορν", σε μετάφραsη και σκηνοθεσία Σταμάτη Φασουλή.
"Η μικρή μας πόλη" του Thornton Wilder, ένα μεγάλο έργο του παγκοσμίου ρεπερτορίου, πλημμυρισμένο από συναισθήματα, παρουσιάζεται από τις 28 Νοεμβρίου στο θέατρο "Δημήτρης Χορν", σε μετάφραsη και σκηνοθεσία Σταμάτη Φασουλή.
Ένα έργο που όταν πρωτοπαίχτηκε άλλαξε τη μορφή του θεάτρου. Οι ηθοποιοί, αυτοσχεδιάζοντας μπροστά στα μάτια του κοινού, δεν ξεδιπλώνανε μόνο στγκίνηση και αγάπη, αλλά έφτιαχναν βουνά, θάλασσες, σπίτια, δρόμους, τρένα ... μια ολόκληρη πόλη.
Πρόκειται για ένα έργο-τομή για την εποχή και το μοντέρνο της γραφής του, που δεν στέκεται μόνο εκεί, αλλά με την πάροδο του χρόνου βλέπουμε ότι αυτό που τότε φάνταζε μοντέρνο, τώρα φαίνεται διαχρονικό, κλασικό, σημερινό.
Μέσα από τη σχέση δυο παιδιών, ενός Ρωμαίου και μιας Ιουλιέτας στην Αμερική, βλέπουμε να χτίζεται μπροστά στα μάτια μας ολόκληρη η ζωή μας. Μικρές λεπτομέρειες που μας καθορίζουν, όπως ένα φιλί της μαμάς δίπλα στη σόμπα ή βασικά πράγματα, όπως ένας γάμος. Τα ασήμαντα και τα σημαντικά...
Μια τεράστια τοιχογραφία της εσωτερικής ζωής του ανθρώπου.

Στο ίδιο θέατρο, πριν τριάντα χρόνια ερμήνευσαν τους ίδιους χαρακτήρες η Έλλη Λαμπέτη, ο Νίκος Κούρκουλος και ο Γιάννης Φέρτης. Το 1992 το έργο παρουσιάστηκε στο θέατρο Λαμπέτη με τους Πέμη Ζούνη, Νικήτα Τσακίρογλου και Στράτο Τζώρτζογλου. Σήμερα, καταπιάνεται με τη "Μικρή μας πόλη" μια σειρά από καταξιωμένους, αλλά και νέους καλλιτέχνες:

Μετάφραση-Σκηνοθεσία: Σταμάτης Φασουλής
Σκηνικά: Αντώνης Δαγκλίδης
Κοστούμια: Κατερίνα Παπανικολάου
Φωτισμοί: Λευτέρης Παυλόπουλος
Μουσική επιμέλεια: Ιάκωβος Δρόσος
Κινησιολογία: Αποστολία Παπαδαμάκη

Πρωταγωνιστούν: Πέγκυ Τρικαλιώτη, Χρήστος Στεργιόγλου, Δάφνη Λαμπρόγιαννη, Γιώτα Φέστα, Κώστας Τριανταφυλλόπουλος, Νίκος Χύτας, Ζώγια Σεβαστιανού, Γιάννης Τσιμιτσέλης.

Ημέρες και ώρες παραστάσεων: Τετάρτη ως κυριακή 21.15, Σάββατο (λαϊκή) και Κυριακή 18.00
Τιμές εισιτηρίων: ευρώ 23, 25 (βραδινή Σαββάτου), 17 (λαϊκή), 15 (φοιτητικό).
Ειδική προσφορά: Στη βραδινή παράσταση της Πέμπτης 15 ευρώ για άτομα μέχρι 25 και πάνω από 65 ετών.