H απονομή των κρατικών βραβείων λογοτεχνίας

04.11.2003
Στον Μίλτο Σαχτούρη απονέμεται, κατά πλειοψηφία, το Μεγάλο Βραβείο Λογοτεχνίας για το σύνολο του έργου του, σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Πολιτισμού. Το Βραβείο Ποίησης κερδίζει κατά πλειοψηφία ο Μανόλης Πρατικάκης, για το έργο του "Το νερό". Το Βραβείο Μυθιστορήματος απονέμεται επίσης κατά πλειοψηφία στον Δημήτρη Δημητριάδη (φωτο) για το βιβλίο του "Η ανθρωπωδία - Μια ατελής χιλιετία".
Στον Μίλτο Σαχτούρη απονέμεται, κατά πλειοψηφία, το Μεγάλο Βραβείο Λογοτεχνίας για το σύνολο του έργου του, σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Πολιτισμού.

Το Βραβείο Ποίησης κερδίζει κατά πλειοψηφία ο Μανόλης Πρατικάκης, για το έργο του "Το νερό".

Το Βραβείο Μυθιστορήματος απονέμεται επίσης κατά πλειοψηφία στον Δημήτρη Δημητριάδη (φωτο) για το βιβλίο του "Η ανθρωπωδία - Μια ατελής χιλιετία".

Το Βραβείο Διηγήματος απονέμεται ομόφωνα στον Τάσο Γουδέλη για το βιβλίο του "Η γυναίκα που μιλά".

Το Βραβείο Δοκιμίου - Κριτικής απονέμεται κατά πλειοψηφία στον Σταύρο Σταυρίδη για το έργο του "Από την πόλη οθόνη στην πόλη σκηνή".

Το Βραβείο Χρονικού - Μαρτυρίας απονέμεται κατά πλειοψηφία στον Παναγιώτη Κουσαθανά για το βιβλίο του "Παραμιλητά Α' - Κείμενα για τον πολιτισμό και την ιστορία της Μυκόνου".

Τα μέλη της Επιτροπής είναι οι: Γιώργος Βέλτσος, πρόεδρος, Δημήτρης Δημητρούλης, αντιπρόεδρος, Τζίνα Πολίτη, μέλος, Κίρκη Κεφαλέα, μέλος, Βίκυ Πάτσιου, μέλος, Δημήτρης Τσατσούλης, μέλος, Εκτωρ Κακναβάτος, μέλος, Αναστάσης Βιστωνίτης, μέλος, Στέφανος Ροζάνης, μέλος.

Διαβάστε εδώ τις υποψηφιότητες των Κρατικών Βράβείων Λογοτεχνίας, όπως είχαν ανακοινωθεί από το Υπουργείο Πολιτισμού.