Τα ταξίδια του Γκιούλιβερ επιστρέφουν!

03.12.2003
Μετά από απαίτηση των θεατών που δεν μπόρεσαν να το δουν... ο θίασος "National Black light Theatre of Prague" επιστρέφει στο θέατρο Coronet με το έργο "Τα ταξίδια του Γκιούλιβερ"!
&00 Που: ΘΕΑΤΡΟ CORONET, Φρύνης 11, Παγκράτι.
Πότε: 3- 14 Δεκεμβρίου
Ημέρες Παραστάσεων: Δευτέρα, Τετάρτη, Πέμπτη, Παρασκευή: 21.00, Σάββατο, Κυριακή: 18.00
Τιμές εισιτηρίων: 80, 25, 20, φοιτητικό 20,15,
Κρατήσεις με Πιστωτική κάρτα (χωρίς άλλη χρέωση): Τηλ: 210 7012 123 και 210 7012 511


Μετά από απαίτηση των θεατών που δεν μπόρεσαν να το δουν... ο θίασος "National Black light Theatre of Prague" επιστρέφει στο θέατρο Coronet με το έργο "Τα ταξίδια του Γκιούλιβερ"!
Πρόκειται για την πιο πρόσφατη παραγωγή του θιάσου National Black Light Theater που κατά τη διάρκεια της πορείας του έχει παρουσιάσει μεγάλες παραγωγές όπως τον "Δον Κιχώτη", τον "Βαρώνο Μινχάουζεν" ή την "Αλίκη στη χώρα των θαυμάτων", σε χιλιάδες παραστάσεις και σε περισσότερες από τριάντα χώρες.
Η παράσταση είναι μία καινούργια version η οποία κάνει παγκόσμια περιοδεία εδώ και ένα χρόνο (από τότε που παρουσιάστηκε στο μεγάλο φεστιβάλ θεάτρου του Εδιμβούργου). Το έργο (ένα θέαμα με νάνους και γίγαντες) βασίζεται στα μυθιστορήματα "Τα ταξίδια του Γκιούλιβερ" του Jonathan Swift και "Ο ταξιδιώτης των άστρων" του Jack London. είναι μια αλληγορία για την ακαταμάχητη δύναμη της πίστης, της διανοητικής ελευθερίας και κυρίως της αδέσμευτης φαντασίας. Πρωταγωνιστής είναι ο Γκιούλιβερ, ένας καλοπροαίρετος ναύτης που, ύστερα από αλλεπάλληλα ναυάγια σε άγνωστα και φανταστικά μέρη, επιστρέφει στην πατρίδα του για να βρεθεί αντιμέτωπος με τις προκαταλήψεις των ανθρώπων που δεν είναι έτοιμοι να συμβιβαστούν με την ιδέα ότι υπάρχουν άγνωστοι κόσμοι. Προτιμούν, αντίθετα, να επιβάλουν στον Γκιούλιβερ, τον κομιστή καινών δαιμονίων, τη σιωπή και έτσι τον φυλακίζουν. Αν όμως του στερούν το δικαίωμα να κινείται ελεύθερα, δεν μπορούν να θίξουν την πνευματική ελευθερία του. Έτσι ο ήρωας επιχειρεί παράτολμα ταξίδια στο βασίλειο της φαντασίας, χωρίς περιορισμούς χώρου και χρόνου, πέρα από τα όρια της ύπαρξης.

Η τεχνολογία του Μαύρου θεάτρου, οι διαφάνειες που θα προβάλλονται σε οθόνη αλλά και μερικά εντυπωσιακά ειδικά εφέ θα μεταφέρουν το κοινό στον μαγικό κόσμο της πασίγνωστης και αγαπημένης ιστορίας με τον πιο ιδανικό τρόπο.


Τι είναι τo National Black Light Theater Το Μαύρο Θέατρο της Πράγας National Black Light Theater είναι ένα οπτικό θέατρο που χρησιμοποιεί όλα τα μέσα που μπορεί να έχει στη διάθεσή του. Οι ηθοποιοί του συνυπάρχουν επί σκηνής με πολύχρωμες κατασκευές, ενώ την ίδια στιγμή κινούμενα αντικείμενα ίπτανται γύρω τους με τη βοήθεια του υπεριώδους φωτισμού. Τον θίασο τον πρωτογνωρίσαμε τον Σεπτέμβριο του 1997 στο πλαίσιο του 2ου Διεθνούς Φεστιβάλ Μουσικού Θεάτρου στον Βόλο και ξαναήρθε στην χώρα μας άλλες τέσσερις φορές στο Μέγαρο Μουσικής (1998, 1999 και 2000) αλλά και στον Βόλο.