Δεύτερο φεστιβάλ Μαύρου Θεάτρου: Το πρόγραμμα

21.10.2003
Στο θέατρο Coronet στο Παγκράτι, ξεκινά το Δεύτερο Φεστιβάλ Μαύρου Θεάτρου. Στο πλαίσιο αυτό, τέσσερις παραστάσεις που έρχονται κατευθείαν από την Τσεχία! To ταξίδι αυτής της χρονιάς θα αρχίσει με τον θίασο που δεν ήρθε πέρυσι, τον θίασο "Ta Fantastika" και το έργο "Τα ταξίδια του Γκιούλιβερ". Όσο για την συνέχεια, ακολουθεί ο θίασος "Image" με τις παραστάσεις "Cabinet" και "Kaleidoscope" και τo φετινό φεστιβάλ μαύρου θεάτρου θα κλείσει με μια ιστορία που έχει αγαπηθεί από όλους, τον γνωστό μας "Peter Pan" από τον θίασο του Jiri Srnec.
&00 Στο θέατρο Coronet στο Παγκράτι, ξεκινά το Δεύτερο Φεστιβάλ Μαύρου Θεάτρου. Στο πλαίσιο αυτό, τέσσερις παραστάσεις που έρχονται κατευθείαν από την Τσεχία!
To ταξίδι αυτής της χρονιάς θα αρχίσει με τον θίασο που δεν ήρθε πέρυσι, τον θίασο Βlack Light Theater και το έργο "Τα ταξίδια του Γκιούλιβερ". Όσο για την συνέχεια, ακολουθεί ο θίασος "Image" με τις παραστάσεις "Cabinet" και "Kaleidoscope" και τo φετινό φεστιβάλ μαύρου θεάτρου θα κλείσει με μια ιστορία που έχει αγαπηθεί από όλους, τον γνωστό μας "Peter Pan" από τον θίασο του Jiri Srnec.

Πιο αναλυτικά:
24 Οκτωβρίου- 2 Νοεμβρίου: Gulliver

Η τελευταία παραγωγή του θιάσου Βlack Light Theater μας ταξιδεύει μαζί με τον Γκιούλιβερ σε φανταστικούς τόπους και κόσμους. Η παράσταση είναι βασισμένη στο κλασσικό έργο του Jonathan Swift ¨Τα ταξίδια του Γκιούλιβερ¨ και παρουσιάζει τα φανταστικά ταξίδια του ναυτικού Γκιούλιβερ που φυλακίστηκε γιατί τόλμησε να περιγράψει τις εμπειρίες του από τις μυστηριώδης και ανεξερεύνητες χώρες. Η βραβευμένη στο περσινό διεθνές φεστιβάλ θεάτρου του Εδιμβούργου παράσταση, είναι ένας ονειρικός συνδυασμός όπου συνυπάρχουν "ζωντανοί" ηθοποιοί που ερμηνεύουν τους ρόλους τους ταυτόχρονα με την προβολή μιας ταινίας. Ο τέλειος συγχρονισμός των ηθοποιών με την ταινία, η τεχνική του μαύρου θεάτρου και τα ειδικά εφέ, έχουν σαν αποτέλεσμα μια πρωτότυπη παράσταση που θα συναρπάσει μικρούς και μεγάλους.


7 - 17 Νοεμβρίου: Cabinet- Image Theatre

Ο θίασος που αγαπήθηκε περισσότερο από το κοινό στις περσινές παραστάσεις του μαύρου θεάτρου επιστρέφει με μια διαφορετική παράσταση. Το "Cabinet" η πιο πρόσφατη ανακάλυψη του καθηγητή Prazak είναι μια καμπίνα - πύλη που οποίος μπει μέσα μεταφέρεται σε ένα διαφορετικό και μυστήριο σύμπαν με αλλόκοτα και ενδιαφέροντα πλάσματα. Ζήστε μια μοναδική εμπειρία γνωρίζοντας από κοντά τον πολυμήχανο καθηγητή και τις εφευρέσεις του, σε μια ξεκαρδιστική παράσταση που συνδυάζει παντομίμα, μοντέρνο χορό και τεχνικές μαύρου θεάτρου. Αλλά προσοχή μην μπείτε στον πειρασμό να δοκιμάσετε την καμπίνα?.


19- 30 Νοεμβρίου: Image Theatre- Kaleidoscope

Η τελευταία παράσταση του Image Theatre έχει τον τίτλο καλειδοσκόπιο. Μια παράσταση που θα μαγέψει τους θεατές με τα σχήματα τα χρώματα και τις εικόνες που σαν ¨ζωντανό¨ καλειδοσκόπιο θα δημιουργούν οι εξαίρετοι χορευτές του θιάσου με την βοήθεια των ειδικών εφέ και την εξελιγμένη τεχνική του μαύρου θεάτρου. Οι κωμικοί μίμοι της ομάδας με εμβόλιμα σπαρταριστικά σκετς θα μας ξεναγήσουν στους φουτουριστικούς ονειρικούς κόσμους που τόσο καλά ξέρει να δημιουργεί το Image Theatre.


2- 14 Δεκεμβρίου: Jiry Srnec- Black Light Theatre

Με τον Jiry Srnec τον σκηνοθέτη που ανακάλυψε το μαύρο θέατρο της Πράγας θα κλείσει το φετινό φεστιβάλ μαύρου θεάτρου που διοργανώνει το coronet. Η πασίγνωστη ιστορία του Πήτερ Παν και του καπτεν Χούκ στην χώρα του ποτέ θα μεταφερθεί στη σκηνή με μια μοναδική και εκπληκτική προσαρμογή που μόνο η τεχνική του μαύρου θεάτρου μπορεί να προσφέρει. Νεράιδες, χαμένα παιδιά, εντυπωσιακές πτήσεις, μαγική σκόνη και ο κροκόδειλος του καπτεν Χούκ σε μια υπερπαραγωγή με 18 ηθοποιούς σκηνοθετημένη από τον μοναδικό Jiry Srnec. Η πρωτότυπη και νοσταλγική μουσική που γράφτηκε ειδικά για αυτή την παράσταση έρχεται να ολοκληρώσει μια μοναδική θεατρική εμπειρία για μεγάλα και μικρά παιδιά?