Συνολικά, για φέτος, υποψηφιότητα στον ελληνικό διαγωνισμό γαστρονομίας έλαβαν πάνω από 100 εστιατόρια και ταβέρνες, καθώς εννέα γευσιγνώστες επί δέκα μήνες ταξίδευσαν σε όλη την Ελλάδα χωρίς να γνωρίζει κανείς την αποστολή τους. Όσα πιάτα τους άρεσαν, έγιναν πρωταγωνιστές μίας μεγάλης συζήτησης για το ποιο εστιατόριο ή ταβέρνα θα κερδίσει για το 2015 τον «Χρυσό Σκούφο».
Σημειώνεται πως για να κερδίσει κάποιος «Χρυσό Σκούφο» πρέπει το εστιατόριό του να κερδίσει βαθμολογία 15/20 και πάνω. Βραβεία, όμως, παίρνουν, επίσης, όσα εστιατόρια κι όσες ταβέρνες συγκεντρώσουν βαθμολογία 14/20 και 14,5/20, λαμβάνοντας συγκεκριμένα «βραβεία ελληνικής κουζίνας».
Αναλυτικά, τα καλύτερα εστιατόρια και ταβέρνες της χώρας για το 2015 σύμφωνα με τη βράβευση είναι τα εξής:
Βαθμολογία 14/20
Γαστροδρόμιο εν Ολύμπω, Πιερία
Ο Θωμάς, Φλώρινα
Clochard, Θεσσαλονίκη
Μαρίνα, Χαλκιδική
Η πλατεία της Ανθούλας, Χαλκιδική
Τάσος, Θεσσαλονίκη
Εξι κλειδιά, Πήλιο
Αθήρι, Αθήνα
Ιώδιο, Αθήνα
Κρητικός, Αθήνα
Τηλέμαχος Art Grill, Αθήνα
Μαυρίκος, Ρόδος
Mylos, Σαντορίνη
Βαθμολογία 14,5/20
Κοντοσώρος, Φλώρινα
The lady finger restaurant, Μύκονος
Aleria, Αθήνα
Baku, Αθήνα
Βασίλαινας, Αθήνα
Milos estiatorio, Αθήνα
Παπαϊωάννου, Αθήνα
Τηλέμαχος barbeque club, Αθήνα
Βαθμολογία 15/20 κι ένας «Χρυσός Σκούφος»
Alfredo’s, Βόρεια Ελλάδα
Ντομάτα, Βόρεια Ελλάδα
Squirrel, Βόρεια Ελλάδα
Water restaurant, Βόρεια Ελλάδα
Abovo, Αθήνα
Hytra, Αθήνα
Priemere, Αθήνα
Apocalypsis, Πάτμος
Botrini’s Rodi, Ρόδος
Κουκούμαβλος, Σαντορίνη
Οld Mill, Κρήτη
Σελήνη, Σαντορίνη
Βαθμολογία 15,5/20 κι ένας «Χρυσός Σκούφος»
F+W, Αθήνα
Matsuhisa Athens, Αθήνα
Tudor Hall, Αθήνα
Bill & Coo, Μύκονος
Matsuhisa Mykonos, Μύκονος
Βαθμολογία 16/20 κι ένας «Χρυσός Σκούφος»
Botrini’s, Αθήνα
Σπονδή, Αθήνα
Varoulko seaside, Αθήνα
Βαθμολογία 16,5/20 κι δύο «Χρυσοί Σκούφοι»
Etrusco, Κέρκυρα
Funky gourmet, Αθήνα