Βρες τον άντρα μέσα στην εικόνα

03.01.2014
Μπορεί να μοιάζουν με απλές φωτογραφίες, όμως κάπου εκεί μέσα στο φόντο κρύβεται ένας αόρατος άνθρωπος. Στάσεις λεωφορείου, σούπερ μάρκετ, μανάβικα, ράφια γεμάτα κινητά τηλέφωνα... και αυτός πάντα εκεί! Δεν πρόκειται για κάποιον ανισόρροπο stalker, αλλά για έναν γνωστό καλλιτέχνη μάστερ του καμουφλάζ (camouflage artist). Ο 40χρονος Κινέζος Λιού Μπόλιν (Liu Bolin) έχει το ψευδώνυμο «Αόρατος Άνθρωπος» και έχει γίνει γνωστός για την ιδιαίτερη τεχνική του να γίνεται ένα με πολλά σκηνικά της καθημερινότητας! Ο Μπόλιν μελετάει για πολλές ώρες το σκηνικό πάνω στο οποίο θέλει να ... εξαφανιστεί και κατόπιν με τα κατάλληλα ρούχα και body paint μπαίνει στον παράξενο ... ρόλο του. Οι φωτογραφίες από τις νέες του περιπέτειες εκτίθενται στη γκαλερί Eli Klein Fine Art στη Νέα Υόρκη. Ο Κινέζος χαμαιλέοντας ισχυρίζεται ότι το έργο του έχει πολιτικές διαστάσεις και ότι σχολιάζει με αυτό τον τρόπο τη λογοκρισία στην κινεζική κοινωνία. Δες επίσης έναν Αμερικανό «συνάδελφο» του Μπόλιν που ζωγραφίζει εκπληκτικούς πίνακες πάνω σε γυναικεία κορμιά... Χρ. Τσατσαράγκου

Μπορεί να μοιάζουν με απλές φωτογραφίες, όμως κάπου εκεί μέσα στο φόντο κρύβεται ένας αόρατος άνθρωπος. Στάσεις λεωφορείου, σούπερ μάρκετ, μανάβικα, ράφια γεμάτα κινητά τηλέφωνα... και αυτός πάντα εκεί! Δεν πρόκειται για κάποιον ανισόρροπο stalker, αλλά για έναν γνωστό καλλιτέχνη μάστερ του καμουφλάζ (camouflage artist). Ο 40χρονος Κινέζος Λιού Μπόλιν (Liu Bolin) έχει το ψευδώνυμο «Αόρατος Άνθρωπος» και έχει γίνει γνωστός για την ιδιαίτερη τεχνική του να γίνεται ένα με πολλά σκηνικά της καθημερινότητας!

Ο Μπόλιν μελετάει για πολλές ώρες το σκηνικό πάνω στο οποίο θέλει να ... εξαφανιστεί και κατόπιν με τα κατάλληλα ρούχα και body paint μπαίνει στον παράξενο ... ρόλο του. Οι φωτογραφίες από τις νέες του περιπέτειες εκτίθενται στη γκαλερί Eli Klein Fine Art στη Νέα Υόρκη. Ο Κινέζος χαμαιλέοντας ισχυρίζεται ότι το έργο του έχει πολιτικές διαστάσεις και ότι σχολιάζει με αυτό τον τρόπο τη λογοκρισία στην κινεζική κοινωνία.

Δες επίσης έναν Αμερικανό «συνάδελφο» του Μπόλιν που ζωγραφίζει εκπληκτικούς πίνακες πάνω σε γυναικεία κορμιά...

Χρ. Τσατσαράγκου